avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier fara victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier fara victime

Buna ziua,
Am fost implicat intr-un eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale.
Practic, in timp ce ma deplasam regulamentar cu autoturismul, in apropierea unui sens giratoriu, in fata mea, un alt conducator auto ce se afla oprit, a incercat sa efectueze brusc manevra de intoarcere. Pentru a evita impactul, am virat stanga insa datorita acestei manevre bruste nu am mai putut redresa masina lovind cu roata din dreapta fata bordura ce delimiteaza pastila sensului giratoriu (cercul). In urma acestui impact, autoturismul pe care il conduceam a fost aruncat spre bordura din stanga ce delimiteaza intersectia cu sens giratoriu unde am intrat in coliziune cu doua autoturisme oprite neregulamentar, perpendicular pe acea bordura.
Raspunsul politiei a fost ca am circulat pe contrasens si vina imi apartine 100%.
Va intreb pe dvs., in situatia data respectiv faptul ca nu am intrat in coliziune cu cel ce a determinat practic evenimentul intorcand fara sa se asigure dar si faptul ca autoturismele avariate de mine erau oprite/stationate neregulamentar, pot fi invinuit 100%, sanctionat si pus sa platesc daunele???
Astept rasp dvs. si va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
s.stefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: s.stefan , utilizator 17:35, 6 Ianuarie 2014
In masura in care apreciati ca nu sunteti vinovat de producerea accidentului in totalitate, puteti formula plangere impotriva procesului verbal de contraventie si in instanta pe baza unei expertize si a altor probe ce vor fi administrate se va stabili modalitatea concreta de producere a accidentului.
Am inteles insa vroiam si o parere de la dvs referitoare la faptul ca atunci cand avariezi un autovehicul oprit/stationat neregulamentar vina cui apartine? Nu e culpa comuna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt vinovat? cum se face contestatia p.v. (accident auto)? Ionescu N. Nicolae Ionescu N. Nicolae Nu am fost amendat si nu mi-a fost suspendat permisul (am primit 3pct penalizare conform art.108/1/B, OUG 195/2002) dar voi plati prin asigurare daunele ... (vezi toată discuția)
Accident ciprian2017 ciprian2017 Buna ziua , Circulam pe un drum judetean cu cate o banda pe sens iar in fata mea la aproximativ 100-150 de metri se afla un alt autoturism care in timpul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier jupanu_cristi@yahoo.com jupanu_cristi@yahoo.com mergeam dinspre ploiesti spre bucuresti pe banda nr 2 cu viteza redusa deoarece aveam o masina in fata care mergea incet am fost depasit de pe banda 2 pe banda ... (vezi toată discuția)