avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat coordonator pentru stagiu
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat coordonator pentru stagiu

Buna ziua! As dori sa stiu in cat timp trebuie sa-mi gasesc avocat colaborator pentru stagiu si daca pot sa am un avocat colaborator inscris la alte barouri de exemplu din Bucuresti eu fiind din judetul Constanta. Am vorbit cu cineva de la o firma de avocatura din Constanta si mi s-a spus ca este prea devreme sa ma gandesc la a avea avocati coordonatori de pe acum... mai intai sa iau examenul la Barou. Imi e teama sa nu iau examenul si apoi sa nu gasesc pe un avocat pentru stagiu:D Ce se intampla daca nu-l gasesc in termenul stabilit? Unde as putea sa citesc despre aceste detalii?
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 05:22, 13 Aprilie 2009
"la noi?" Si eu sunt avocat si nu stiu ce inseamna acest "la noi". Oricum, mie termenul de "maestru" mi se pare folosit impropriu, deoarece:
1. legea reglementeaza coordonatorul de stagiu, nu maestrul;
2. maestru desemneaza o persoana cu merite deosebite, recunoscute public, or nu orice avocat cu vechimea ceruta de lege pt a fi coordonator se regaseste in aceasta situatie;
3. nu in ultimul rand, "maestrul" a capatat o reputatie foarte proasta si de regula e vazut ca bau-baul care cere bani pentru onoarea de a-i fi carata geanta.

Fiecare ii spune cum vrea in cele din urma, important e sa si faca macar ceea ce ii impune legea.
Prin ,,la noi" ma refeream la Botosani de unde sunt eu.Am folosit acest termen pentru ca este mai comun,nu atat de oficial ca si coordonator.Eu consider ca pe acest forum putem sa ne exprimam liber,fara prea multe oficializari.Nu cred ca ar trebui sa ne criticam unii pe altii pentru sinonimele pe care le folosim.Intradevar in ziua de astazi multi dintre avocati pretind anumite sume de bani pentru a te lua ca stagiar.....din pacate.Dar nu toata lumea e la fel.
Nu era o critica, ci doar o parere personala.
Buna ziua. Consider ca este foarte greu sa iti gasesti un coordonator, cu care sa lucrezi , inainte de a lua examenul de intrare in barou. Ar fi ideal, dar...
Eu cred ca e foarte usor, mai ales ca acum vin avocatii sa caute studenti in facultati. Si chiar si daca nu, macar pe perioada vacantei de vara si tot poti cauta un stagiu de practica, neplatit. Nu cred ca refuza cineva daca vede ca esti interesat sa inveti. Pe parcurs, lucrurile evolueaza si daca tot te stie din practica si are o parere buna despre potentialul tau, avocatul respectiv cu siguranta te va lua stagiar. Deja stie in ce se baga si nu e deloc exclus sa propuna chiar el colaborarea de dupa facultate.

SI nu spun asta fara vreun suport, asa am facut si eu si foarte multi din fostii mei colegi de facultate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Inscriere in barou aandrra aandrra stie cineva daca e posibil sa te inscrii in Baroul Bucuresti,ca avocat stagiar, dar avand contract de colaborare cu un avocat din alt barou? am promovat in ... (vezi toată discuția)
Stagiatura , conditii maestru siempreska siempreska Unde gasesc conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un avocat definitiv pentru a fi maestru? As vrea sa stiu ce cheltuieli si taxe are de platit pt a ... (vezi toată discuția)
Despre "maestru" lauryta lauryta am terminat facultatea de drept si intentionez ca anul viitor sa dau examen la barou. intebarea mea este cum imi gasesc maestru(asta in cazul in care ... (vezi toată discuția)