avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Mi-am pierdut permisul de conducere în străinătate ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Mi-am pierdut permisul de conducere în străinătate ce ar trebuie sa fac?

Mi-am pierdut permisul de conducere în străinătate ce ar trebuie sa fac ca sa nu ma întorc în țară ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:40, 27 Octombrie 2017
Un permis auto romanesc, cu drept de circulatie internationala, puteti obtine numai in tara, in judetul de unde l-ati obtinut, fie duplicat sau schimbat. Va trebui sa aduceti dovada anuntarii pierderii in MO.
Vedeti acest link
[ link extern ]

În cazul pierderii sau furtului permisului de conducere, titularul declară acest fapt prin completarea în mod corespunzător a cererii (prin bifarea căsuţelor corespunzătoare).

Eu nu ma pot întoarce în țară . Aș putea să fac o procură si să se ducă alt cineva ?
La emiterea unui permis nou, chiar duplicat se face poza de catre politie pentru solicitant/ posesor de carnet auto. Nu puteti da procura cuiva sa faca o poza ca fiind dvs. Politia nu accepta poze facute de altcineva si sa le introduca pe carnetul de sofer.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere furat sebastianH sebastianH Bună ziua, Situația se prezintă în felul următor: mi-au fost furate atât pașaportul și cartea de identitate, cât și permisul de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea permisului de conducere dianamihaela1081 dianamihaela1081 Îmi expira permisul de comducere pe 22,01,2014 şi aş dori sa stiu de ce acte am nevoie pt schimbarea lui (vezi toată discuția)
Reinnoire carnet conducere voicudamian voicudamian permisul meu auto emis la 25.09.2007 expira la 25.09.2017. As vrea sa stiu ce acte si conditii de indeplinit sunt necesare pentru a reinnoi permisul. Va ... (vezi toată discuția)