avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa bunici

Buna ziua , bunicii mei din partea tatalui sunt decedati . Ei au avut 3 copii, tatal meu si doua matusi. Tata si una din matusi au decedat. Cealalta matusa traieste in Canada si vrea sa ma imputerniceasca pe mine in calitate de nepot, sa deschid succesiunea dupa parintii ei ( bunicii mei ). Bunicii au doar doua locuri de pamant agricol . Vreau sa stiu cum se va impartii acestea la succesiune si aproximativ cat ma va costa toata treaba. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 14:12, 7 Ianuarie 2014
Buna ziua, matusa decedata are vre-un descendent? pt. ca daca are si el/ea va lua parte la masa succesorala. ref. la cele doua loturi, cum sunt ce deschidere respectiv adancime au ??? au cadastru intabulare sunt inscrise in CF? avand aceste detalii pot sa va ajut. succesiunea se poate face indiferent de pozitionarea lor.
daca dvs mai aveti frati sau surori, daca matusa decedata are copii, plus matusa din canada sunteti mostenitorii legali, dar dvs si veri daca aveti din partea matusii trebuie sa aveti la randul dvs succesiunea dupa parintii decedati facuta si dupa aceea deschideti succesiunea dupa bunici. luati legatura cu un notar si el va v/a explica taxele si o sa va raspunda la toate intrebarile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici ContSters278009 ContSters278009 Bunicii mei dupa tata au decedat, si dupa ei au ramas 2 locuri de pamant. Au avut 3 copii, din care mai traieste doar o fata , matusa mea. Tatal meu era ... (vezi toată discuția)
Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)
Succesiune eliz_k eliz_k Buna ziua, As ruga unul dintre consilieri sa a lamureasca intr-o problema: daca o persoana care are sase frati (din care numai 2 in viata) decedeaza, in ce ... (vezi toată discuția)