avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produs defect aflat in garantie si returnare ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produs defect aflat in garantie si returnare bani

Buna ziua,

Ma aflu in situatia de a returna o pereche de ghete (aflate in perioada de garantie) magazinului Ecco. Cei de la magazin au constatat defectul insa nu au posibilitatea inlocuirii ghetelor cu o pereche identica. Mi s-a oferit posibilitatea alegerii altui produs din magazin, insa eu imi vreau banii inapoi. Exista vreo lege care sa ii someze sa imi inapoieze banii?

Multumesc.
Adi
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:09, 10 Ianuarie 2014
Daca nu va pot oferi o pereche identica insistati pentru recuperarea banilor, nu va pot obliga sa luati altceva decat ati vrut initial.

Art. 13 din Legea 449/2003 republicata privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora:
Consumatorul poate solicita o reducere corespunzatoare a pretului sau rezolutiunea contractului in oricare dintre urmatoarele cazuri:
a) daca nu beneficiaza nici de repararea, nici de inlocuirea produsului;
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ghete - garantia la incaltaminte VALENTIN2411 VALENTIN2411 Salut , in data de 12.10.2015 am achizitionat o pereche de ghete de la timberland , pretul este unul destul de mare (600lei).Tin sa precizez ca nu ma dau afara ... (vezi toată discuția)
Produs defect inlocuit cu alt produs similar ElenaCristinaStoica ElenaCristinaStoica Buna seara, Am achiztionat o perie de par in urma cu 1 an si jumatate care mi s-a defectat si ulterior m-am prezentat la magazinul furnizor cu produsul in ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se inlocuiesc produsele? ContSters126200 ContSters126200 Mama mea a cumparat recent - cam o luna - un radiator caruia din 3 elementi i s-au ars 2. Am intrebat la departamentul de relatii cu clientii ai firmei ce se ... (vezi toată discuția)