avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ghete - garantia la incaltaminte
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ghete - garantia la incaltaminte

Salut , in data de 12.10.2015 am achizitionat o pereche de ghete de la timberland , pretul este unul destul de mare (600lei).Tin sa precizez ca nu ma dau afara banii din casa dar dupa vorba englezului "sunt prea sarac ca sa imi cumpar ceva ieftin"...am zis sa imi iau ceva de calitate pentru a purta aceasta pereche de incaltari o perioada mai indelungata. Dupa 2 saptamani la gheata stanga in partea interioara se vede cum incepe sa se taie pielea ...consider ca nu vor mai tine mult.Garantia oferita este de 30 de zile , nu o am la mine sa vad termeni si conditiile de utilizare (problema e ca le folosesc alternativ si cu o alta pereche de incaltari) . Intrebarea este : Am vreo sansa sa ii schimb?Nu tin neaparat sa imi inapoieze banii .Dar nu mi se pare normal ce se intampla!
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2015
VALENTIN2411, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:58, 6 Noiembrie 2015
Daca va aflati in perioada de garantie mergeti la vanzator si solicitati repararea produsului. Daca nu se poate repara atunci puteti solicita inlocuirea cu unul similar si in ultimul rind (daca nu exista aceasta posibilitate) solicitati restituirea pretului.
Nu au certificat de conformitate / calitate? La pretul asta ar trebui sa aiba. Uitati-va si ce scrie pe el(e). E posibil ca producatorul sa ofere o anumita garantie, iar asta cam obliga comerciantul sa nu dea mai putin.
As zice sa cereti inlocuirea daca este evident ca e vorba de o neconformitate, e vorba de o firma care tine la imagine insa daca cei de la magazin va spun ca vor repara gheata nu prea aveti ce face.

Reveniti cand aveti noutati. cyan va poate explica multe din experienta cum e cu garantia la incaltaminte, a dus o lupta serioasa toata vara cu un magazin si cu ANPC :)
Asa este!:) Iar pretul produsului a fost de 10 ori mai mic!

Garantia la incaltaminte trebuie sa fie de cel putin 60 de zile si nu de 30 de zile. Termenul de 60 de zile este prevazut in Legea 449 si reprezinta perioada scursa de la data cumpararii in care poate fi anuntat vanzatorul despre aparitia defectului.

L449/2003 -privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora
Art. 17. - Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o.
[ link extern ]

Se intelege ca garantia nu poate fi mai mica de 60 de zile deoarece este logic ca nu are rost sa soliciti repararea gratuita in afara perioadei de garantie.

Vanzatotul nu poate oferi o garantie mai mica decat cea oferita de catre producator, garantie care este de 12 luni de la data cumpararii conform

[ link extern ]

Prezentati-va punctul de vedere cat mai convingator iar daca vanzatorul este serios veti avea succes. Amintiti printre altele de ANPC, drepturile consumatorului, UE, etc., etc. ;)
Au certificat de conformitate ! Dar garantia data de catre cei de la Humanic este de 14 zile . Adica nu mai am .
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2015
VALENTIN2411, utilizator
:O Garantia de 14 de zile este bataie de joc!

Mergeti la vanzator si discutati pe cale amiabila, ii informati ca veti sesiza ANPC pentru nerespectarea prevederilor Legii 449/2003 daca nu inteleg sa repare ghetele.

Solicitati sa discutati cu seful de magazin, vanzatorii nu prea au responsabilitate in rezolvarea unor astfel de litigii.

Prezentati-le garantia pe care o acorda producatorul si ii informati ca veti sesiza pe langa ANPC ( [ link extern ] / )
si producatorul ( TBLinfo@vfc.com )
si vanzatorul la sediul central din Austria ( [ link extern ] ).

Luati legatura cu reprezentantul firmei Humanic din Romania ( 0269 205442), ii explicati situatia si solicitati modalitatea de rezolvare a defectului. Il informati si ca veti informa producatorul.

Daca faceti putina "agitatie" este posibil sa aveti sanse de rezolvare.



Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2015
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talpa uneia dintre ghetele cumpărate în 18.01.2016 a crăpat. ce pot face? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea În 18 ianuarie 2016 am cumpărat o pereche de ghete de la un magazin de cartier. Ghetele sunt făcute de o firmă care are câteva magazine de desfacere în ... (vezi toată discuția)
Reclamatie opc alinbaltag alinbaltag Am si eu o rugaminte la dvs. am achizitionat o pereche de ghete dintr-un showroom al unui magazin online. In momentul in care le-am primit am probat gheata ... (vezi toată discuția)
Returnare produs defect aflat in garantie si returnare bani adiv86 adiv86 Buna ziua, Ma aflu in situatia de a returna o pereche de ghete (aflate in perioada de garantie) magazinului Ecco. Cei de la magazin au constatat defectul ... (vezi toată discuția)