avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neconcordante serii permis cu card tahograf si atestat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neconcordante serii permis cu card tahograf si atestat

daca schimb prmisul de conducere trebuie neaparat schimbate si cardul tahograf/certificat de pregatire profesionala(atestat) deoarece nu mai corespunde seria de permis?
Cel mai recent răspuns: Butnaru Alexandru , utilizator 14:58, 27 Ianuarie 2019
Daca schimbati permisul atunci trebuie sa schimbati si cardul tahograf.

ORDIN nr. 116 din 30 ianuarie 2006
pentru aprobarea Normelor tehnice privind eliberarea, înlocuirea, schimbarea şi innoirea cartelelor tahografice

ART. 10
În situaţia în care, după eliberarea cartelei conducatorului auto, datele administrative înregistrate pe aceasta privind titularul suferă modificări în ceea ce priveşte numele, domiciliul sau numărul permisului de conducere, precum şi în situaţia în care titularul constata inscrierea eronată a unor date, acesta are obligaţia de a solicita schimbarea cartelei

ART. 11
(1) În vederea schimbării cartelei conducatorului auto, titularul va depune o cerere, în termen de cel mult 7 zile de la data la care au survenit modificările sau de la data la care a constatat înscrierea eronată a unor date pe cartela, la orice agenţie teritorială a Autorităţii Rutiere Romane - A.R.R. Cererea va fi însoţită de toate documentele ce atesta modificarea
datelor administrative înscrise pe cartela sau documentele doveditoare necesare pentru rectificarea înregistrărilor, după caz, împreună cu dovada efectuării plăţii tarifului pentru schimbarea cartelei.
(2) În cazul în care nu se respecta termenul prevăzut la alin. (1), se va percepe tariful pentru eliberarea unei noi cartele.
(3) Pentru a putea ridica noua cartela, care va avea aceeaşi data limita de valabilitate ca şi vechea cartela, conducătorul auto o va returna pe cea veche, în caz contrar urmând sa se perceapă tariful pentru eliberarea unei cartele noi.
(4) Autoritatea Rutiera Romana - A.R.R. va elibera noua cartela conducatorului auto, în termen de maximum 5 zile de la data solicitării, prin agenţia teritorială indicată de solicitant în cererea sa, în situaţia în care acesta îndeplineşte condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare,
sau va comunica în scris refuzul motivat al schimbării, după caz.
Buna ziua! Am și eu o problema in care nu știu cum să procedez. Sunt conducător auto profesionist și din neatenție am observat după ce am plecat la muncă în Italia că mi-au expirat categoriile C,CE. Am înțeles că aș putea să mă duc la București, eu fiind de la Brașov și să îl preschimb acolo repede, problema e că după preschimbare seriile de pe permis și atestat+card nu vor mai corespunde. Din păcate timpul nu îmi permite sa stau sa le schimb și pe acestea. As vrea sa știu ce riscuri îmi asum daca circul cu ele fără a corespunde seriile și dacă în caz de accident asigurarea acoperă pagubele. Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2019
Butnaru Alexandru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua va rog sa-mi transmiteti unde trebuie sa merg sa anunt ... violyd violyd buna ziua va rog sa-mi transmiteti unde trebuie sa merg sa anunt pierderea carte identitate, card tahograf ,permis conducere (vezi toată discuția)
Cartela tahograf retinuta abuziv titi_35 titi_35 Buna ziua, as avea si eu nevoie de o indrumare.Am lucrat in urma cu 6 luni la o firma de transport.In urma unor neintelegeri cu patronul ,mi-am incetat ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume permis auto ContSters367342 ContSters367342 As vrea sa îmi schimb si eu permisul pe numele după căsătorie, aveti idee ce acte am nevoie si mai important e vreo problema daca numele l-am schimbat acum ... (vezi toată discuția)