avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Schimbare nume permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Schimbare nume permis auto

As vrea sa îmi schimb si eu permisul pe numele după căsătorie, aveti idee ce acte am nevoie si mai important e vreo problema daca numele l-am schimbat acum 5 ani si permisul il schimb abia acum? Nu am mai condus demult si am neglijat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: malis , utilizator 11:57, 7 Octombrie 2015
certificatul de casatorie care atesta schimbarea numelui in copie legalizata, permisul vechi, fisa cu analizele medicale la zi, dovada achitarii taxelor pentru preschimbarea permisului.
probabil ca veti primi o amenda dar nu stiu in ce cuantum deoarece permisul trebuia preschimbat din cate stiu eu in 30 de zile de la schimbarea intervenita, respectiv a numelui in situatia dvs.
Cel mai bine telefonati la Pipera, la permise auto si primiti informatiile corecte direct de la sursa. eu poate am omis ceva. Daca intrebati aclo veti sti si ce suma aveti de platit ca amenda pentru nepreschimbarea in termenul prevazut de lege.
cu stima, cassy
Nu este nicio problema daca schimbati permisul acum.

Acte necesare ptr preschimbarea permisului la schimbarea numelui.

• Cererea-tip;
• Actul de identitate - original + copie;
• copie dupa certificatul de casatorie, in cazul in care schimbarea numelui are loc in urma casatoriei.
• Permisul de conducere;
• Dovada plăţii contravalorii permisului (68 de lei – se plăteşte la CEC);
• Fişa medicală - original + copie (este necesară doar la eliberarea unui permis cu o nouă valabilitate administrativă).

Legea nr. 203/2012 prevede că in cazul schimbarii permisul pentru că s-a deteriorat, a fost furat, pierdut sau s-a schimbat numele, va fi eliberat un duplicat cu aceeaşi valabilitate cu a celui înlocuit.
Doar in cazul in care este expirat se solicita eliberarea unui permis cu o noua perioada de valabilitate.

Certificatul de casatorie nu trebuie legalizat si nici nu veti primi vreo amenda ptr neschimbarea permisului la schimbarea numelui deoarece nu mai este obligatorie dupa schimbarea numelui.

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2015
cyan, moderator
cyan a scris:

nu veti primi vreo amenda ptr neschimbarea permisului la schimbarea numelui deoarece nu mai este obligatorie dupa schimbarea numelui.

www.avocatnet.ro/content/art...

De unde reiese ca daca dupa schimbarea numelui nu mai e obligatoriu sa-ti schimbi si permisul? Nu trebuie ca numele din CI sa fie acelasi cu cel din permis?
Nu-mi dau seama de unde din articol reiese asta sau poate nu am inteles ce vreti sa spuneti.
Art. 24-oug 195 - modif. prin L203/2012
(5^1) În cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permiselor de conducere ori al schimbării numelui titularului, autorităţile competente eliberează, după caz, un duplicat a cărui valabilitate nu poate depăşi valabilitatea administrativă a documentului înlocuit sau alt permis
de conducere.

Schimbarea permisului la schimbarea umelui nu este o cerinta imperativa, nu exista "este obligat sa solicite..." sau "trebuie sa solicite...".
Astfel conducatorul auto are posibilitatea sa nu isi refaca permisul daca l-a pierdut, deteriorat, i-a fost furat sau si-a schimbat numele.
In cazul pierderii sau furtului poate sa nu conduca iar in cazul schimbarii numelui conducatorul auto poate avea asupra lui o copie a certificatului de casatorie si sa justifice astfel ca este titularul permisului respectiv.

Spre deosebire de permisul de conducere, pentru certificatul de inmatriculare exista obligativitatea solicitarii eliberarii unui nou document in cazul pierderii, deteriorarii, furtului sau schimbarii numelui.

Art. 18
În cazul pierderii, furtului, schimbării numelui ori deteriorării certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, proprietarul vehiculului respectiv este obligat să solicite autorităţii competente eliberarea unui nou certificat de înmatriculare sau de înregistrare, în condiţiile stabilite de autoritatea competentă, în termen de 30 de zile de la data declarării pierderii sau furtului, de la data schimbării numelui ori de la data constatării deteriorării, după caz.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2015
cyan, moderator
In iunie mi-am schimbat domiciliul si am permis vechi,deci e neconcordanta intre adresele permis-buletin.O sa il schimb saptamana viitoare,dar as vrea saptamana asta sa fac o deplasare.Oare care e amenda,daca ma verifica vreun politai?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis neschimbat c_andreea c_andreea Buna ziua, Am o nelamurire. Daca conduc cu permisul neschimbat in urma casatoriei, acesta se poate retine sau se da doar amenda? Ar fi mai ok daca nu as ... (vezi toată discuția)
Preschimbarea permisului auto este obligatorie la schimbarea domiciliului in c.i.? roxanafodor roxanafodor Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie preschimbarea auto si a cartii de identitate auto, in cazul schimbarii domiciliului in cartea de ... (vezi toată discuția)
Permis conducere Brleanuaurel1981 Brleanuaurel1981 buna ziua o intrebare mai trebuie sa fac fisa medicala daca vreau sami schimb prmisul nu il am expirat trebuie sal schimb pentru adresa (vezi toată discuția)