avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Tichete cadou ca venit la PFA?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Tichete cadou ca venit la PFA?

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca tichetele cadou acordate de Craciun unei PFA cu care colaboreaza societatea se considera venit cu impozit retinut la sursa.
de asemenea, societatea noastra a primit tichete cadou de la un furnizor persoana juridica. pe acestea le consider venituri?

multumesc,
cristina
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 16:36, 8 Ianuarie 2014
La stabilirea impozitului pe venituri din salarii se iau în calcul aceste avantaje, care sunt cuprinse în venitul brut lunar din salarii, avantaje care se impozitează cu cota de 16%.

Tichetele cadou nu se cuprind în baza lunară de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii potrivit art. 296^15 lit. o) din Codul Fiscal.


Tichetele cadou acordate persoanelor fizice în afara unei relaţii generatoare de venituri din salarii sunt impozabile din punct de vedere al impozitului pe venit, cu cota de 16%, potrivit art. 78 din Codul Fiscal.


Tichetele cadou şi cadourile în bani şi în natură | Regim fiscal
[ link extern ]

Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
ContSters257414, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichetul codou - impozitare 16% + contributii ? 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua as dori sa stiu , daca la tichetele cadou acordate tuturor salariatiilor se iau contributii de 10.5%,05%, 5.5% + impozit de 16 % ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou mamon mamon Buna dimineata! Se implinesc 15 ani de la infiintarea societatii.Conducerea doreste acordarea de tichete cadou.Exista ,,portita,,de acordare a acestor ... (vezi toată discuția)
Impozitare bonuri cadou humsy humsy la firma unde lucrez , valoarea bonurilor cadou(140 ron) a fost cumulata la salariul realizat in luna respectiva,impozitandu-se astfel cu 32,5%.Este legal? (vezi toată discuția)