avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Situatie extrema: amenda,certificat si permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Situatie extrema: amenda,certificat si permis retinut

Buna ziua, se da urmatoarea situatie:
In data de 08.1.2014 am condus autoturismul proprietate personala , inmatriculat in Ro , cu asigurare RCA valabila si cu ITP valabil pana in luna mai.2014 pe DE 583.
In localitatea Sirca am fost surprins pe un sector de drum cu vizibilitate redusa din cauza cetii cu viteza de 88 km/h de catre un echipaj de politie intr_un Logan neinscriptionat,ulterior fiind oprit la o distanta de aprox 10 km mai exact in localitatea Podu Iloaiei de catre un alt echipaj al politiei rutiere, unde am oprit autoturismul inafara partii carosabile(parcare); mi_au fost solicitate documentele ,mentionand si motivul pentru care am fost oprit.
Specific ca autoturismul pe care il detin este de culoare galbena si pana la data de 17.12.2013 a efectuat activitati de taximetrie ca PFA,data la care am suspendat activitatea de la Registrul Comertului si in momentul controlului masina nu era echipata taxi neavand montate lampa taxi si aparatul de taxat.
Agentul mi-a adus la cunostinta ca ITP-ul TAXI a expirat la data de 18.12.2013 urmand sa-mi retina certificatul de inmatriculare desi ITP-ul de 2 ani fiind valabil.
Mi-a solicitat sa cobor pentru a deschide portbagajul spre control si sa suflu in etilotest, m-am conformat dar am avut nesimtirea sa solicit schimbarea in prezenta mea a ¨¨mustiucului¨¨ prin care trebuia sa suflu, fapt ce la iritat vizibil, in urma testarii rezultatul a fost 0.0%..
Am incercat sa-i explic ca nu mai efectuez activitatea de taximetrie si sa accepte ca inspectie tehnica cea care expira in Mai 2014, in urma insistentelor mele ,acesta, mi-a sugerat sa stau in masina iar eu am ramas langa masina mea, insistand inca o data sa intru in masina.
Intr-un final cand a venit cu PV mi-a adus la cunostinata ca am fost sanctionat pentru ATENTIE:
Amenda in cuantum de 1615 RON
Retinerea certificatul de inmatriculare -(ITP expirata din 18.12.2013 DE583 Sirca, Auto destinat pentru activitati taxi)
Retinerea permisului de conducere - (nu a respectat indicatiile agentului rutier de a sta in autovehicul DE583 Podu Iloaiei)

Doresc sa contest acest PV si va rog sa-mi spuneti pe ce motive si ce sanse as avea sa castig aceasta contestatie.
Cel mai recent răspuns: radu_cucos2006 , utilizator 09:01, 10 Ianuarie 2014
ITP-urile la autoturismele folosite ca TAXI-uri se efectueaza la intervale mai scurte din cauza rulajului mediu zilnic mai mare decat al celorlalte categorii de autoturisme. Dvs. ati efectuat taximetrie pana la expirarea valabilitatii ITP-ului. In aceste conditii trebuia ca pana la data de 18 decembrie 2013 sa efectuati o noua ITP. Dovedind cu acte ca nu mai practicati taximetria cu respectivul autoturism noua ITP avea valabilitate de 2 ani. Agentul de politie a procedat corect retinandu-va certificatul de inmatriculare. Efectuati urgent ITP-ul si certificatul de inmatriculare vi se va inapoia.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc pentru raspuns, eu inteleg ca ITP taxi era expirata, dar cea care se face la un autoturism normal era valabila pana in luna MAI 2014, si eu consider ca fiind autoturism personal,inmatriculat pe numele meu, pot folosi masina si in scop personal, eu stiu ca daca nu are accesoriile taxi ,, nu este considerat taxi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in afara tarii cu o masina a carei itp a expirat si vreau sa stiu daca agentul vamal poate restrictiona intrarea in tara a autovehicului remus39 remus39 sunt in afara tarii cu o masina a carei ITP a expirat si vreau sa stiu daca agentul vamal poate restrictiona intrarea in tara a autovehicului,sau poate creea ... (vezi toată discuția)
Amenda neprezentare acte alexmilca alexmilca Buna ziua! In urma cu o zi am plecat sa iau pe cineva cu masina, iar in graba fiind nu am remarcat ca nu am portofelul asupra mea. Am fost oprit de un echipaj ... (vezi toată discuția)
Certificat de inmatriculare retinut alexa-cos alexa-cos astazi dimineatza am fost oprit de un echipaj de politie...la verificarea actelor s-a constat ca masina avea ITP-ul expirat de 3 zile(nici eu nu stiam...fiind ... (vezi toată discuția)