avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionare- angajat la o firma in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionare- angajat la o firma in insolventa

Buna ziua,

Doresc sa va intreb in ce masura poatea afecta un angajat al unei societati in insolventa, care mai are 3 ani pana la pensionare, avand in vedere faptul ca societatea aflata in insolventa, nu a mai platit catre stat darile angajatului?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:15, 9 Ianuarie 2014
Potrivit Legii nr.263/2010:
Art. 3. - (1) In intelesul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
...
p)stagiu de cotizare– perioada de timp pentru care s-au datorat contribuţii de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum şi cea pentru care asiguraţii cu declaraţie individuală de asigurare sau contract de asigurare socială au datorat şi plătit contribuţii de asigurări sociale la sistemul public de pensii;
...

Asadar, stagiul de cotizare pentru pensie nu este afectat de neplata contributiilor ...
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in insolventa liveomars liveomars Buna ziua, O societate care este in insolventa si care probabil se va inchide, nu a platit darile la stat, in ce fel este afectat salariatul? I se considera ... (vezi toată discuția)
Contributie pensii MBH MBH Buna ziua, as dori sa aflu cum ma afecteaza neplata angajatorului a contributiilor catre fondul de pensii pe perioada cat am figurat ca angajata pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Neplata cas de catre angajator Socol Socol Am fost angajat la o firma cu contract de munca acum 15 ani. Pentru o perioada de 2 ani, angajatorul nu a platit contribuţiile, iar in cartea de munca apare ... (vezi toată discuția)