avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare drept de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare drept de mostenitor

Buna ziua.

Doresc ca printr-un contract de vanzare-cumparare, sa beneficiez de dreptul de mostenitor, asupra unui imobil. Respectiva persoana este singura mostenitoare de gradul 1, care la randul ei nu are alti mostenitori de gradul 1. Mentionez ca dezbaterea mostenirii nu sa realizat, dar a trecut mai mult de 1 an de zile de la decesul propietarului. Se considera acceptare tacita a mostenirii?
Cel mai recent răspuns: Brezae , utilizator 20:01, 10 Ianuarie 2014
Atata timp cat nu s-a dezbatut succesiunea, chiar daca a acceptat tacit mostenirea, nu poate face vanzarea unor drepturi si mai ales asupra unui imobil. Calitatea de mostenitor poate fi dovedita doar cu certificatul de mostenitor care devine opozabil tertilor dupa inscrierea lui in Cartea funciara.
Acel imobil nu are cadastrul si intabularea facute, drept care nu sa realizat dezbaterea mostenirii. Exista o alta cale de dobandire a acestui drept de la mostenitor sau fara intabulare si dezbatere mostenire nu se poate face nimic?
Din ceea ce relatati rezulta ca nu exista mostenitori de gr. 1, dar pot exista alte clase de mostenitori care pot veni la mostenire. Verificati si apoi faceti demersurile necesare.
De ce nu mergeti pe ideea de a va ocupa dvs. de tot, sau de a sustine material eforturile pentru dezbaterea succesiunii iar apoi dupa obtinerea certificatului de mostenitor sa se faca inscrierea in cartea funciara si vanzarea catre dvs. Este mai sigur . Toate pe baza unei intelegeri.
Exista un singur mostenitor de gradul 1. Am sa incerc varianta unei intelegeri daca nu exista alta posibilitate sigura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire 1969luminita 1969luminita Care este termenul în care se poate dezbate o moștenire și cine are dreptul sa ceară asta și care este termenul maxim pentru care se poate solicita ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune?? maria dinca maria dinca Buna ziua. Daca in cazul in care se face o succesiune si sunt 4 mostenitori,dintre care 2 fac contract de vanzare-cumparare,cel care cumpara poate cere iesire ... (vezi toată discuția)