avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic international de droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic international de droguri

Buna ziua.
Deoarece nu prea am cunostinte in acest domeniu si prietenul meu nu vrea sa se documenteze am decis sa postez aici sperand la un raspuns.
Prietenul meu a fost prins in Grecia acum 2 ani cu o cantitate cosiderbila de droguri , a stat 1 an jumatate in inchisoare acolo in Grecia iar dupa proces a fost condamnat la 4 ani cu suspendare , interdictie pe viata in Grecia si interzicerea unor drepturi.
Nelamurirea pe care o am este urmatoarea , el s-a intors aici in tara iar acuma i s-a oferit posibilitatea sa mearga intr-o tara din Europa si sa munceasca , nu cumva are si o interdictie de a parasi Romania pentru un timp anume ?
Sper ca cineva poate sa ma lamureasca cu aceasta situatie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:33, 14 Ianuarie 2014
Din cate relatati Dvs., se pare ca are interdictie de a se afla pe teritoriul Greciei.
Daca in sentinta nu apare interdictie si pentru alta tara, atunci poate merge oriunde, cu exceptia Greciei.
Pai tocmai , doar atat stiu si eu ce v-am spus dvs.
Ma gandeam ca poate printre chestile care le-a tinut minte sa nu fi fost ceva care a uitat , nu de alta dar nu cred ca i-ar place sa fie "saltat" tocmai cand se duce la munca , poate afla aceste detalii daca merge la o sectie de politie si intreaba acolo ?
O seara buna .
Nu are sentinta de condamnare? Pentru ca in ea este scris absolut orice interdictie.
Ar trebui vazuta hotararea de condamnare.
Nu cred insa ca poate avea interdictie de a parasi Romania.
Are clar interdictie pe Grecia, ramane de vazut daca are interdictie pe Schengen (Grecia e in Schengen si s-ar putea sa nu aiba voie in tarile spatiului Schengen).

Alte discuții în legătură

Pot parasi tara daca mi s-a intocmit dosar penal? LcCartaru LcCartaru Am un prieten care a condus cu alcolemie de peste 1 la mie in sange si i s-a intocmit dosar penal, s-a prezentat la apel si a primit inchisoare cu suspendare ... (vezi toată discuția)
Ridicarea interdictiei de a parasi tara Ciucurel1012 Ciucurel1012 Buna seara! Anul trecut in luna octombrie 2014 am fost condamnat definitiv la 3 ani cu suspendare pentru trafic de droguri si grup infractional. In sentinta am ... (vezi toată discuția)
Viza uk dupa brexit GaborAlex GaborAlex Buna ziua, am tot citit, m-am tot informat de peste tot DACA cu cetatenie DUBLA ( Maghiara + Romana ) se poate parasi continentul fara VIZA, in special daca se ... (vezi toată discuția)