avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta de plata, recuperare bani
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta de plata, recuperare bani

buna ziua,
sc din Bulgaria( creditor) are de recuperat o suma x de bani de la sc din Romania ( creditor). Am facut Ordonanta de plata pe art.1013 si urm.; insa nu exista intre cele 2 niciun contract si nici facturi semnate/ stampilate. Singura dovada ca cei din Romania au primit marfa consta in niste NOTE DE TRANSPORT...! Pot recupera acesti bani?? va rog mult sa ma ajutati!! :((:((
Cel mai recent răspuns: liviiaa , utilizator 14:58, 10 Ianuarie 2014
In cazul in care nu exista contract intre cele doua societati si nici facturi acceptate, demersul dvs. conform procedurii prevazute de art.1013 si urm. NCPC, va fi lipsit de succes.
Va trebui sa promovati o actiune in pretentii ,de drept comun, care se va timbra la valoare si va trebui sa administrati un probatoriu concludent, care sa duca la admiterea cererii.

Succes!

multumesc pt raspuns!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata Silviuvox Silviuvox Buna ziua , am depus la judecatorie , o somatie de plata pentru o factura neachitata a unui creditor. Am anexat in dublu exemplar , cererea , contractul de ... (vezi toată discuția)
Marfa livrata, bani neincasati sandro73 sandro73 Buna ziua, am livrat o marfa unui client (PF), care a ales sa cumpere aceste bunuri printr-o firma. La lansarea comenzii s-a predat factura de avans si ... (vezi toată discuția)
Art 1014 - aplicabilitate dupa intrarea in vigoare a ncpc ContSters159316 ContSters159316 NOUL COD PROCEDURA CIVILA - ART 1014 SE APLICA SI ATUNCI CAND DEPUNEM SOMATIE DE PLATA PE OG 5/ SAU ORDONANTA DE PLATA PE OG 119??????????? Art. 1.014. - ... (vezi toată discuția)