avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs la hotarare definitiva si irevocabila prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs la hotarare definitiva si irevocabila prin nerecurare, procedura viciata

Buna ziua,


Avand in vedere ca s-a emis o hotarare definitiva si irevocabila prin nerecurare intr-un proces cu privire la plata indemnizatiei de conducere , am facut recurs deoarece nu s-a comunicat institutiei noastre hotararea civila, procedura de comunicare a fost viciata, astfel ca am solicitat repunerea in termenul de formulare a recursului.
Intrebarea mea este urmatoarea : Daca termenul de recurs este la sfarsitul lunii Mai si isaptamana viitoare se va pune in aplicare hotararea instantei de judecata, reclamanta va primii indemnizatia de conducere pentru care a avut castig, ce solutii procedurale de rezolvare a acestei situatii am , ce trebuie sa fac in aceasta situatie ?

Va multumesc frumos.

Cu respect, Diana
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
diana_peda79, utilizator
Cel mai recent răspuns: diana_peda79 , utilizator 09:56, 10 Aprilie 2009
nu intelegem de ce considerati ca procedura de citare a fost viciata, pentru ca nu vi s-a comunicat cand ati dorit sau la termenul la care ati dorit...:rolleyes: daca aveti termen de recurs, nu trebuie sa executati hotararea pana cand ramane definitiva si irevocabila.Daca recursul a fost inaintat tardiv,atunci trebuie sa executati hotararea...:confused:
Daca ati depus recurs impotriva sentintei care nu v-a fost comunicata, recurs peste termen si cerere motivata de repunere in termenul de recurs, iar pana la primul termen de judecata creditoarea va pune in executare silita sentinta definitiva si irevocabila, cel putin aparent, puteti opta pentru introducerea unei contestatii la executare in care sa invederati instantei faptul ca sentinta pusa in executare nu ar fi definitiva si irevocabila, mentionand depunerea recursului si a cererii de repunere in termenul de declarare a recursului, precum si motivele depunerii cu tardivitate a acestui recurs (vicierea procedurii de comunicare a sentintei instantei de fond/apel).
Sau puteti accepta executarea silita a sentintei, iar dupa judecarea recursului si a admiterii sale in sensul respingerii pe fond a cererii reclamantului, puteti introduce o cerere in pretentii impotriva creditorului. ;)
Buna ziua,
In atentia D-nei avocat "eu.ro.lex"
Procedura de citare a fost viciata deoarece hotararea nu a fost primita de institutia noastra. Potrivit art. 92, alin. 1 CPC, comunicarea actelor de procedura nu se poate realiza in cazul persoanelor juridica prin afisare, cu exceptia cazurilor in care se refuza primirea sau daca se constata lipsa oricarei persoane la sediul acestora; din dovada de comunicare a hotararii nu rezulta motivul refuzului primirii hotararii sau imprejurarea ca la Ragistratura nu era nici o persoana care in mod obisnuit primeste acete de procedura.
Mentionez faptul ca hotararea mentionata este definitiva si irevocabila prin nerecurare din data de 29.12.2008. Recursul a fost admis atata timp cat institutia noastra este citata in calitate de intimat la sfarsitul lunii Mai.

Multumesc frumos pentru raspuns.

Cu respect, Diana Preda
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
diana_peda79, utilizator
In atentiia D-nei avocat "cora2006"


Va multumesc frumos pentru raspuns, mi-a fost de mare ajutor.
Mentionez faptul ca am solicitat instantei admiterea recursului astfel cum a fost formulat, casarea sentineti civile si trimiterea spre rejudecare la aceeasi instanta si in subsidiar modificarea in parte a sentintei civile in sensul respingerii cererii de chemare in judecata ca neintemeiata .

Cu respect, Diana Preda

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs sau contestatie in anulare? nflori83 nflori83 Buna ziua, va cer si eu parerea in legatura cu o speta: Am o hotarare din nov 2008, data cu recurs, ramasa definitiva si irevocabila prin nerecurare in ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila-recurs ? licamirela licamirela Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea speta: Am avut un proces in apel, cu obiect - anulare act, eu fiind ca parte reclamant - apelant, s-a terminat procesul ... (vezi toată discuția)
Sentinta irevocavila ? sandry sandry buna ziua -in cazul unei sentinte care ramine definitiva prin nerecurare ,cind sau daca ea devine irevocabila ? tinind cont ca partile din cauza nu cer acest ... (vezi toată discuția)