avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate apela la executorul judecatoresc pt punerea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate apela la executorul judecatoresc pt punerea in executare a unei hotarari nelegalizate executorie de drept?

Buna ziua,
Am o hotarare executorie de drept,prin care debitoarea este obligata la plata unei sume de bani. Vreau sa apelez la executorul judecatoresc.Avand in vedere ca hotararea este supusa apelului, in termen de 3o de zile de la comunicare, nu este inca definitiva. Mai trebuie legalizata ?Se poatew efectua executarea fara a legaliza hotararea?La judecatorie mi s-a spus ca pana nu trece termenul de 30 de zile nu au ce face, or eu nu pot astepta atata timp.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 23:57, 10 Ianuarie 2014
trebuie sa asteptati nu aveti alta solutie!
Dupa termenul de 30 de zile mergeti si depuneti o cerere de legalizare la instanta, chiar daca se formuleaza apelul.
Pe aceasta legalizare va va scrie ca s-a declarat calea de atac a apelului. Apoi mergeti cu aceasta sentinta la executor.
Sentinta va putea fi pusa in executare, insa in situatia in care se va modifica solutia in apel, si intre timp va incasati suma, va trebui sa o returnati.
Faptul ca este executorie de drept nu imi da posibilitatea sa o pun in executare inauntru termenului de 30 de zile?Problema este ca debitoarea va declansa proceduta falimentului, nu voi mai avea ce recupera( decat inscriindu-ma la masa credala).
Nu o puteti pune in executare fara sa aveti sentinta legalizata. Eu cel putin asa cunosc.
Si nu o puteti legaliza in acest moment, doar dupa trecerea termenului de 30 de zile pentru formularea apelului.
Luati legatura cu un executor judecatoresc, sa va lamureasca.
Executorul mi-a zis sa o legalizez, dar sa scrie la judecatorie pe ea ca nu e definitiva.La judecatorie mi-au spus ca ei nu pot face asa ceva, imi pot elibera doar o copie pe care sa scrie conform cu originalul.In final mi-a acceptat-o executorul, dar m-a avertizat ca e posibil sa fie respinsa incuviintarea executarii silite( depinde de judecator).
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
tucalan, utilizator

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu viomari viomari Bun ziua, Am o mare nelamurire,azi am fost la judecatoria sect 3 pentru a investi o sentinta cu titlu executoriu si ce credeti ca am patit? D-na de la ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
încuviinþare executare silitã boggieuk boggieuk Buna ziua, Astazi am aflat , ca un creditor a cerut încuviinţare executare silită impotriva mea. Eu am avut domiciliul pana in iulie in X oras , in ... (vezi toată discuția)