avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate apela la executorul judecatoresc pt punerea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate apela la executorul judecatoresc pt punerea in executare a unei hotarari nelegalizate executorie de drept?

Buna ziua,
Am o hotarare executorie de drept,prin care debitoarea este obligata la plata unei sume de bani. Vreau sa apelez la executorul judecatoresc.Avand in vedere ca hotararea este supusa apelului, in termen de 3o de zile de la comunicare, nu este inca definitiva. Mai trebuie legalizata ?Se poatew efectua executarea fara a legaliza hotararea?La judecatorie mi s-a spus ca pana nu trece termenul de 30 de zile nu au ce face, or eu nu pot astepta atata timp.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Draghici Cornelia , Avocat 23:57, 10 Ianuarie 2014
Da, acea legalizare pe care scrie ca nu e definitiva poate fi pusa in executare fara probleme.
Insa acea legalizare vi se elibereaza dupa termenul de apel.
Si eu va zic ca in mod sigur instanta va respinge incuviintarea executarii silite pe care o cereti in baza unei sentinte pe care scrie conform cu originalul, nu ca "depinde de judecator".
Niciun judecator nu poate incuviinta o executare silita fara sa aiba titlu executoriu care inseamna sentinta legalizata (chiar nedefinitiva, in situatia in care este executorie).
Aceasta este una dintre conditiile pentru admiterea incuviintarii executarii silite.
Conform art. 665 alin 5 pct. 2, instanta respinge cererea de incuviintare a executarii silite daca inscrisul/hotararea in baza caruia se cere executarea silita nu e titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu viomari viomari Bun ziua, Am o mare nelamurire,azi am fost la judecatoria sect 3 pentru a investi o sentinta cu titlu executoriu si ce credeti ca am patit? D-na de la ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)
încuviinþare executare silitã boggieuk boggieuk Buna ziua, Astazi am aflat , ca un creditor a cerut încuviinţare executare silită impotriva mea. Eu am avut domiciliul pana in iulie in X oras , in ... (vezi toată discuția)