avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate la 14 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate la 14 ani

Fiul meu a implinit 14 ani zilele astea si trebuie sa-si faca carte de identitate. Problema este ca locuim intr-o casa pe care o folosim pe baza unui contract de comodat. Atat eu si sotia avem alta adresa in c.i., insa la dresa respectiva nu mai locuim de mai multi ani si nici nu mai este posibil sa o declaram ca adresa de domiciliu pentru fiul meu. Intrebarea este contractului de comodat poate fi folosit pentru declararea adresei de resedinta pentru obtinerea c.i. in cazul fiului meu. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:38, 10 Ianuarie 2014
Nu se poate. Domiciliul copilului este la domiciliul parintilor (sau in cazurile speciale la cel al reprezentantului legal). Trebuie sa gasiti o solutie ca macar unul dintre dvs. sa va faceti o noua carte de identitate ca sa poata avea si copilul CI.

Daca reuseste mama, poate merge singura cu copilul la Evidenta cand depune actele pentru copil.
Daca isi rezolva tatal, mama va trebui sa isi dea consimtamantul pentru stabilirea domiciliului copilului la dumnealui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate 14 ani dejan dejan Buna ziua, Va rugam sa ne ajutati in privinta cartii de identitate a fiului nostru care implineste 14 ani pe data de 21 Octombrie. Problema noastra este ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara!supun atentiei dvs urmatoatea situație: am deschis ... andreea27 andreea27 Buna seara!Supun atentiei dvs urmatoatea situație: Am deschis procedură notariala divorț. Certificatul de casatorie in original va fi retinut de notar pana ... (vezi toată discuția)
Urgent Cezara2006 Cezara2006 Buna ziua Fetita mea a împlinit de curand 14 ani si tb sa ii facem buletin. Dar exista următoarea problema: ne_am mutat in alt oras de aproape 2 ani si nu ... (vezi toată discuția)