avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Urgent
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Urgent

Buna ziua
Fetita mea a împlinit de curand 14 ani si tb sa ii facem buletin.
Dar exista următoarea problema: ne_am mutat in alt oras de aproape 2 ani si nu avem inca locuinta proprie. Stam cu chirie, cu contract de inchiriere. Nu am gasit informatii pe site-ul oficial.
Care ar fi solutia in acest caz?
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
Cezara2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 21:06, 26 Noiembrie 2020
Puteti intreba direct la SPCLEP din localitatea unde aveti domiciliu, ar trebui sa gasiti un contact pe net.
Va trebui sa gasiti pe cineva cate sa o i-a in spatiu sau, daca nu gasiti, cred ca se poate face C.I. provizoriu, pe un an.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
Ionut.ion, utilizator
Domiciliul copilului minor este la unul dintre părinți. Dacă aveți contract de închiriere unde locuiți acum, cel puțin unul dintre părinți trebuie sa își schimbe cartea de identitate la noua adresă, odată cu emiterea actului de identitate pentru copil. Contractul de închiriere, încheiat în forma ceruta de lege, este suficient pt a face dovada adresei de domiciliu + celelalte documente prevazute de lege.
Dacă ați rămas cu fosta adresa în cărțile de identitate, și mai aveți documente cu care sa faceți dovada adresei, sau proprietarul este dispus sa își dea acordul pt. stabilirea domiciliului copilului acolo, i se va face cartea de identitate la fosta adresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)
Carte identitate achmeia achmeia Buna ziua! Sunt divortata de 4 ani iar in urma divortului copilul minor mi-a fost incredintat. De curand a implinit 14 ani si urmeaza sa-si faca ... (vezi toată discuția)