avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Voluntariat administrator asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Voluntariat administrator asociatie de proprietari

Este posibil, din punct de vedere legal, voluntariatul pentru functia de administrator al unei asociatii de proprietari? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:51, 12 Ianuarie 2014
Da.
Nu. Din legea voluntariatului; Art. 2. - În sensul prezentei legi:
   a) voluntariatul este activitatea de interes public desfăşurată din proprie iniţiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestaţie materială;
   b) activitatea de interes public este activitatea desfăşurată în domenii cum sunt: asistenţa şi serviciile sociale, protecţia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecţie a mediului, social şi comunitar şi altele asemenea;
...
Bun, am lecturat cele doua raspunsuri - unul cu DA, celalat cu NU.
Opinia mea: poti sa faci munca si atributiunile unui administrator (desigur cu riscurile si responsabilitatile specifice), dar sa nu solicitati recompense. In acest sens ar trebui sa fiti ales in com. executiv al as. prop. si sa fiti mandatat sa va ocupati de aceasta functie - fara retributie, insa dvs. trebuie sa aveti pregatirea necesara si mai ales atestatul primariei locale - necesara indeplinirii functiei de administrator...

Daca discutam de punctul de vedere legal in activitatea de voluntariat, dl. Neagu are dreptate. In aceste conditii aceasta activitate este recunoscuta, insa nimeni nu ma impiedica sa fac o munca voluntara in folosul unei entitati restranse (o scara, un bloc, o asociatie).

In alta ordine de idei, va asigur de pe acum ca si in aceste conditii o sa va treaca destul de repede astfel de idei... Cu parere de rau, sa nu va asteptati la ceva mai bun!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
Adam Grecu, utilizator
As vrea numai sa punctez ceea ce a spus dl Adam Grecu:
- puteti face administratie in mod gratuit, cu conditia sa fiti un membru al comitetului executiv, ales de proprietari si sa preluati pentru un timp aceasta activitate.
Se intocmeste un contract de mandat in care se specifica activitatea, indemnizatia 0 si perioada pentru care e valabil mandatul. Se poate prelungi. Cu alte cuvinte o activitate de administratie pentru care cineva raspunde prin semnatura pe care si-o pune pe documente si din care reiese ca nu primeste bani sau alte foloase.
Vrem sa infiintam o asociatie pe o scara de bloc cu 30 apartamente. Sunt propus sa indeplinesc functia de administrator, nu doresc sa fiu remunerat deoarece locatarii abia au bani sa-si plateasca utilitatile. Nu am atestat, dar il pot obtine prin cursurile de la primaria locala. O sa avem in vedere raspunsul primit de la fiecare dintre dumneavoastra. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Gestionarea unei asociatii de proprietari Cami2011 Cami2011 Buna ziua! Ma intereseaza conditiile in care o asociatie de proprietari isi poate desfasura activitatea. Mentionez ca blocul in care locuim este unul cu doua ... (vezi toată discuția)
Daca sunt in concediu de crestere a copilului pot sa inchei un contract de voluntariat? robitza78 robitza78 buna seara am si eu o intrebare ,daca sunt in concediu de crestere a copilului pot sa inchei un contract de voluntariat? si daca da in anumite domenii sau ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic poate desfasura ca voluntar o alta activitate? CorinaP85 CorinaP85 Buna ziua Avand in vedere faptul ca sunt consilier juridic si ca art 10 din Legea nr. 514/2003 imi interzice sa desfasor orice alta profesie salarizata, ati ... (vezi toată discuția)