avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Rog urgent raspuns impozit cladire si teren 2013
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Rog urgent raspuns impozit cladire si teren 2013

Buna ziua.Am si eu urmatoarea intrebare:
Am o casa la curte construita pe o suprafata de 220 mp si are p+1+m situata la periferia orasului Magurele Ilfov.Avem si teren (curte) 300 mp.Cat ar fi impozitul in acest caz separat cladire, separat teren si cum se calculeaza..Multrumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 16:49, 11 Ianuarie 2014
Nu cred ca ar putea sa va spuna cineva acest calcul, pt ca nu se cunoaste zona de amplasament a cladirii, nu este suficent sa spuneti la periferie, nu se cunoaste vechimea cladirii si in functie de aceasta se scade 10-20% din valoarea impozabila. Se tine cont, daca cladirea este din beton, prefabricate sau lemn. Se mai tine cont de rangul localitati, de suprafata construita a parterului, acesta scazandu-se din suprafata terenului. NU se calculeaza impozitul insumand si mansarda, aceasta avand alta cota de impozitare.

La primaria dvs, exista o Hotarare de Consilul Local, posibil sa o gasiti si pe site-ul primariei, in care se stabileste cota impozabila ce se aplica in anul fiscal 2014, atat pt cladire, cat si pt teren.

In Codul Fiscal veti gasi la art. 251 Calculul impozitului pentru persoane fizice, citind veti intelege la ce ma refer.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe locuinta grim grim Am o casa construita in anii 1950, foarte darapanata, de circa 200 mp, intr-o zona centrala . Fiind din caramida platesc impozit calculat la suprafata , ca si ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire pers fizica ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa-mi explicati cum se determina valoarea impozabila unitara si calculul impozitului pe cladire pentru o suprafata utila de 278 mp ... (vezi toată discuția)
Impozit cabana silvia99 silvia99 cum se calculeaza impozitul pe o casa/cabana? (vezi toată discuția)