avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Infiintarea unei pensiuni
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Infiintarea unei pensiuni

Buna seara,
Sunt masterand la Facultatea de management turistic si comercial- profil Administrarea afacerilor, am 25 de ani, sunt proaspat casatorita si am si un bebe de 1 an si 3 luni. Impreuna cu sotul meu am decis sa incercam sa intram pe piata de business, ne-am gandit sa infiintam o pensiune in Delta Dunarii cu fonduri europene acum depinde ce program este favorabil pentru noi, sigur ca vom contacta un consultant pentru a ne indruma. Eu vreau pentru inceput sa va cer cateva sfaturi:
-care sunt pasii de urmat pentru infiinraea unei pensiuni? dar in acecesarea fondurilor europene nerambursabile?
- ma ajuta cursurile de masterat in Administrarea afacerilor, in cadrul acestor programe de finantare?
- si orice alte informatii ne vor ajuta

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
ruxandra-daniela20, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 18:48, 12 Ianuarie 2014
Fonduri europene pentru construirea sau transformarea unei cladiri in pensiune turistica sau agroturistica, se pot accesa si pe persoana fizica, cu angajamentul ca va veti infiinta o societate pana la incheierea contractului de finantare. Trebuie stiut faptul ca este necesar sa detineti o buna parte din valoarea proiectului care va fi finantat, in primul rand pentru ca se finanteaza doar cheltuielile eligibile (acceptate de legislatie) si in al doilea rand ca doar un anumit procent din cheltuielile eligibile sunt decontate. Trebuie sa detineti un teren sau sa aveti drept de folosinta pe o perioada mai lunga asupra lui si sa stiti ca odata cu cererea de finantare se depun si multe alte documente ca : studiu de fezabilitate, memoriu justificativ, avize si autorizatii, certificat de urbanism, etc., functie de programul operational si de conditiile existente.
Pentru administrarea unei pensiuni trebuie sa va infiintati o societate, de preferat SRL.

Pentru programul PNDR masura 313, prin care se poate finanta o astfel de activitate, gasiti detalii, pentru studiu, pe site www.apdrp.ro, aplicabile in perioada 2007-2013.
Studiile dvs. va ajuta foarte mult pentru ca va formeaza in ceea ce inseamna un antreprenor. Cred ca ati facut si curs de management de proiect, ceea ce este iarasi un ajutor important.
Recomand sa studiati documentele masurii 313 pentru a va face o idee, sa vedeti ca nu este greu , mai ales ca aveti timp suficient pentru studiu.
In ce priveste partea financiara este important sa ii aveti pentru proiect, avize, etc.
Sunt multe detalii de care trebuie sa tineti cont, dar daca veti citi masura , puteti bifa ce este si ce trebuie facut rost:)

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile natalyn natalyn sunt persoana fizica si as dori sa-mi spuneti daca pot sa beneficiez de fonduri nerambursabile pentru costruirea unei pensiuni in zona rurala si cum sa ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene: masurile 312, 313 MobilierCafenele MobilierCafenele Este destul de bine informata lumea referitor la fondurile europene nerambursabile? Stiti ca ele se dau si pentru dezvoltarea unei afaceri? Sau pentru ... (vezi toată discuția)
Documentatie fonduri pentru o firma de turism popescu georgeta popescu georgeta Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cum sa procedez daca vreau sa obtin ceva fonduri europene pentru a putea continua dezvoltarea unei afaceri de familie ... (vezi toată discuția)