O colega avocata zice ca nu se mai citeaza partile in apel si ca sunt obligate sa se informeze singure.
Adica sustine ca nu se mai citeaza partile.
Ce parere aveti?
Exista un text de lege care sa suprime citarea in apel?
Eu nu am intalnit acest text de lege.
Părerea mea este că cererea de apel va fi judecată potrivit dispozițiilor vechiului Cod de procedură civilă (așa cum ar trebui să fie judecată și cererea reconvențională, de altfel, dar am înțeles că în această privință părerile sunt împărțite).
Tot procesul la fond s-a judecat pe vechea lege de procesura din cate am vazut eu la dosar.
Doar daca s-ar admite apelul si s-ar trimite cauza spre rejudecare cu indicatie expresa de la instanta de apel ar putea duce la o judecata pe dispozitiile noului cod de procedura.
In mod normal instanta de apel nu prea are cum sa treaca la o judecata pe noua lege din moment ce s-a judecat pe vechea lege.
S-ar incalca insasi legea...
Eu am motivat insa conform noii legi apelul ca sa evit orice fel de complicatii deoarece din moment ce am invocat ca era aplicabila noua lege nu stiu ce ar fi gandit instanta...
Adica am respectat noua lege pentru ca am invocat ca ea era aplicabila.
Am aratat la invocarea in drept si dispozitiile prevederilor vechii legi dar si ale noii legi.