avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In apel se mai citeaza partile pentru primul termen de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In apel se mai citeaza partile pentru primul termen de judecata?

O colega avocata zice ca nu se mai citeaza partile in apel si ca sunt obligate sa se informeze singure.
Adica sustine ca nu se mai citeaza partile.
Ce parere aveti?

Exista un text de lege care sa suprime citarea in apel?
Eu nu am intalnit acest text de lege.
:) Vă mulțumesc!

Părerea mea este că cererea de apel va fi judecată potrivit dispozițiilor vechiului Cod de procedură civilă (așa cum ar trebui să fie judecată și cererea reconvențională, de altfel, dar am înțeles că în această privință părerile sunt împărțite).
Tot procesul la fond s-a judecat pe vechea lege de procesura din cate am vazut eu la dosar.
Doar daca s-ar admite apelul si s-ar trimite cauza spre rejudecare cu indicatie expresa de la instanta de apel ar putea duce la o judecata pe dispozitiile noului cod de procedura.
In mod normal instanta de apel nu prea are cum sa treaca la o judecata pe noua lege din moment ce s-a judecat pe vechea lege.
S-ar incalca insasi legea...
Eu am motivat insa conform noii legi apelul ca sa evit orice fel de complicatii deoarece din moment ce am invocat ca era aplicabila noua lege nu stiu ce ar fi gandit instanta...
Adica am respectat noua lege pentru ca am invocat ca ea era aplicabila.
Am aratat la invocarea in drept si dispozitiile prevederilor vechii legi dar si ale noii legi.
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestație la executare. necitarea părților civile poate constitui un motiv de desființare a sentinței de trimitere spre rejudecare? Grigoras Adriana Grigoras Adriana Buna seara! Necitarea părților civile de catre instanța de fond într -o cauză penală avand ca obiect contestatie la executare (art 598 litera d - in ... (vezi toată discuția)
Proces inceput pe vechea lege in calitate de parat si schimbarea calitatii in parat-reclamant prin formularea cererii reconventionale CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In opinia mea, o persoana care este chemata in calitate parat pe vechea lege (C.pr. civ. din 1865 ) si depune cerere reconventionala peste termenul prevazut de ... (vezi toată discuția)
Judecare dosar fara citarea reclamantului gigelas gigelas Buna seara, Un dosar avand ca obiect Fond Funciar - nulitate absoluta a unui titlu de proprietate. 1 - S-au emis citatii pentru primul termen - ... (vezi toată discuția)