avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Schimbare consiliu director ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Schimbare consiliu director ONG

Buna seara,
M-ar interesa sa stiu daca exista un termen limita pentru depunerea actelor dupa ce s-a ales un nou consiliu director in cadrul unui ONG? Termenul limita incepe dupa ce procesul verbal (prin care adunarea generala a votat alegerea membrilor respectivi) este dupa legalizarea la un notar sau din data alegerii membrilor respectivi (data AG-ului)?

Cel mai recent răspuns: Didi217 , utilizator 23:12, 22 Ianuarie 2014
Se vor inregistra la judecatorie actele privind schimbarea componentei organului de conducere al ong in 15 zile de la adoptare.
Si in cazul in care se depaseste acel termen de 15 zile ?
Depuneti cat mai repede actele la judecatorie.
Nu exista niciun termen limita. Se pot inregistra si dupa ani de zile, daca s-a omis sa se faca la scurt timp dupa ce AG a decis acele modificari. Problema este de opozabilitate, pentru ca tertii pot sa pretinda ca pentru ei exista valabil doar ce e inscris in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, deci e interesul ONG-ului sa opereze cat mai curand prin Judecatorie modificarile decise, si e si intersul "fostilor" sa fie radiati din RAF, sa nu se trezeasca ei cu actiuni in justitie contra lor personal pentru ce a facut ONG-ul intr-o perioada in care ei de fapt nu mai erau in conducere, poate nu mai erau nici membri, doar ca acele modificari nu s-au operat in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor...
Ok, vă mulţumesc mult de răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate acte emise de asociatie og 26/2000 doruculea doruculea Buna ziua, Doru Culea ma numesc si vreau sa va rog sa ma lamuriti cu o problema.Este vorba despre o asociatie constituita conform Og ... (vezi toată discuția)
Infiintare filiala ong amalia_cojocaru amalia_cojocaru Buna ziua, am o mare nelamurire. Am infiintat acum cativa ani, in 2007, un ONG in judetul Gorj in orasul natal, de care nu m-am putut ocupa tocmai petru ca ... (vezi toată discuția)
În cadrul unei autorități publice este constituita o asociație Mirela 2025 Mirela 2025 În cadrul unei autorități publice este constituita o asociație ai cărei membrii sunt în întregime angajați ai autorității. Va rog respectuos sa ma ... (vezi toată discuția)