avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Modificare pedeapsa dupa noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Modificare pedeapsa dupa noul cod penal

buna ziua. am o mare rugaminte la dvs sa ma ajutat... sotul meu a comis o infractiune a cazut k fapta violu de domiciliu a executat 2 ani ... si pt un raport a mai luat 6 luni intra cumva si infractiunea asta in noul cod de la 1 febroarie? tin sa precizez k pe 15 ianuarie are recurs e vro posibilitate sa ramana liber la proces??? sau in aprilie cnd termina fapta? astept un ras va rog frm .
Cel mai recent răspuns: marydoru , utilizator 18:43, 13 Ianuarie 2014
depinde ce pedeapsa a primit sotul dvs si pentru ce fel de violare de domiciliu a fost condamnat.
daca este forma simpla atunci imediat dupa 1.02.2014 va fi pus in libertate.
uitati ce limite de pedeapsa au in noul cod penal
Art. 222 Violarea de domiciliu
(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un 2 ani sau cu amendă.
(2) În cazul în care fapta este săvârşită de o persoană înarmată, în timpul nopţii ori prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.

daca se incadreaza la alin 1 si daca nu a mai avut si alte infractiuni care s-au contopit in cea de 2 ani pentru violare de domiciliu atunci va iesi curand.
succes
multumesc frm

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorarea pedepselor manta_ady manta_ady buna ziua am si eu o problema,sotul meu este arestat pt talharie si are de facut 7 ani de inchisoare a savarsit 3 ani jumate pana acum,este adevarat ca,cu noul ... (vezi toată discuția)
Cod penal claudiadiana claudiadiana sotul meu este condamnat la 3 ani inchisoare pentru ucidere din culpa (accident rutier). este arestat de 5 luni. as dori sa stiu daca in urma intrarii in ... (vezi toată discuția)
1 februarie - noul cod marydoru marydoru buna ziua sotul meu a avut ieri sezisare de comisie HG836/2013 akm e in amanare si ia mai are 2 luni la comisia asta i sa sp k pe 26 feb are o alta instanta , ... (vezi toată discuția)