buna ziua. am o mare rugaminte la dvs sa ma ajutat... sotul meu a comis o infractiune a cazut k fapta violu de domiciliu a executat 2 ani ... si pt un raport a mai luat 6 luni intra cumva si infractiunea asta in noul cod de la 1 febroarie? tin sa precizez k pe 15 ianuarie are recurs e vro posibilitate sa ramana liber la proces??? sau in aprilie cnd termina fapta? astept un ras va rog frm .
depinde ce pedeapsa a primit sotul dvs si pentru ce fel de violare de domiciliu a fost condamnat.
daca este forma simpla atunci imediat dupa 1.02.2014 va fi pus in libertate.
uitati ce limite de pedeapsa au in noul cod penal Art. 222 Violarea de domiciliu
(1) Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un 2 ani sau cu amendă.
(2) În cazul în care fapta este săvârşită de o persoană înarmată, în timpul nopţii ori prin folosire de calităţi mincinoase, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
daca se incadreaza la alin 1 si daca nu a mai avut si alte infractiuni care s-au contopit in cea de 2 ani pentru violare de domiciliu atunci va iesi curand.
succes
Cod penal
claudiadiana
sotul meu este condamnat la 3 ani inchisoare pentru ucidere din culpa (accident rutier). este arestat de 5 luni. as dori sa stiu daca in urma intrarii in ... (vezi toată discuția)