avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ambalaje primite fara factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ambalaje primite fara factura

Odata cu marfa pe care o achizitionez am si ambalaje (cutii carton, paleti lemn). Pe factura nu apar mentionate aceste ambalaje. Nu am pret pe ele. Eu m-am gandit sa le incarc doar cantitativ intr-un cont extrabilantier (8033). Folosesc pentru incarcare un proces verbal de receptie in care mentionez ca la factura ...... s-au receptionat si x bucati de cutii sau paleti. Parte din paleti ii dau mai departe cu aviz clientilor. Cutiile le dau pe aviz unei firme de colectare carton cu care am contract. Poate cineva sa imi spuna daca este ok modul in care procedez?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 10:22, 10 Aprilie 2009
Tocmai ca nu au pret, cum le-ati inregistrat in 8033?Puteti sa le vindeti cu cat vreti, este venitul societatii.
Pai asa as putea sa ii cer furnizorului sa nu mai imi trimita nici marfa cu pret si sa o valorific eu si sa o vand la ce pret vreau..... Am ales varianta 8033 si nu 371 tocmai pentru ca eu nu am acte pe ele si nici macar un pret orientativ sugerat de furnizor. M-am gandit ca decat sa vina Garda de Mediu si sa ma ia la bani marunti (de unde am deseurile astea si mai ales ce fac cu ele.....le arunc aiurea si poluez mediul.......) mai bine le fac o evidentiere doar cantitativa prin 8033 (cu fise de magazie care sa demonstreze circuitul lor). Eram curioasa daca si alti procedeaza la fel in astfel de cazuri.:">
:offtopic: Ok, vad ca discutam impreuna si ne intelegem separat.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gestiune en-gros adrianabresug adrianabresug buna ziua ,va rog sa imi spuneti daca e corect tinuta evidenta la o gestiune tinuta la pret furnizor . receptie la pret furnizor 371=401-1000 lei vanzare ... (vezi toată discuția)
Marfuri in custodie taie taie Buna ziua, Am primit marfuri in custodie de la o societate comerciala platitoare de TVA si as vrea sa stiu care sunt inregistrarile contabile. Pentru ... (vezi toată discuția)
Contabilitate galerie de arta Rodica Ess Rodica Ess Buna tuturor, O galerie de arta, care intermediaza in baza unui contract de comision vanzarea unei opere de arta, si intocmeste factura pe intreaga valoare ... (vezi toată discuția)