avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Gestiune en-gros
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Gestiune en-gros

buna ziua ,va rog sa imi spuneti daca e corect tinuta evidenta la o gestiune tinuta la pret furnizor .
receptie la pret furnizor 371=401-1000 lei
vanzare 411=707-1250 lei
descarcare gestiune 607=371-1000 lei
intrebarea este- descarcarea de gestiune in contabilitatea sintetica pe ce baza se face ?se listeaza din gestiune miscarea marfurilor in luna si pe baza facturilor iesite se stabileste care e pretul de achizitie si care e adaosul ?
in contabilitate vin facturile la pret de vanzare ,nu scrie pe factura care a fost pretul de achizitie ca sa stiu cat dau in 607 .am cerut din gestiune o balanta stocuri pt luna respectiva si am luat rulajul la iesiri care l-am scazut din 707 si asa am aflat care este valoarea adaosului pe baza caruia determin 607.e corect ?
vreau sa stiu ce documente trebuie sa am atasate la NC de descarcare 371.
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 11:06, 15 Aprilie 2014
Potrivit Ordin 3512/2008 privind documentele financiar-contabile:

33. Metoda cantitativ-valorică pentru materii prime, materiale consumabile, materiale de natura obiectelor de inventar în depozit, semifabricate, produse finite, produse reziduale, mărfuri, animale şi ambalaje constă în ţinerea evidenţei cantitative pe feluri de stocuri în cadrul fiecărei gestiuni, iar în contabilitate a celei cantitativ-valorice. Conturile sintetice care reflectă stocurile de valori materiale se desfăşoară în analitic pe gestiuni. Verificarea exactităţii înregistrărilor din evidenţa de la locurile de depozitare şi din contabilitate se efectuează prin punctajul periodic dintre cantităţile operate în fişele de magazie şi cele din fişele de cont analitic din contabilitate.

În metoda cantitativ-valorică se pot folosi următoarele formulare:
- Fişă de magazie (cod 14-3-8 şi 14-3-8/a, după caz);
- Fişă de cont pentru operaţiuni diverse (cod 14-6-22 şi 14-6-22/a);
- Balanţa analitică a stocurilor (cod 14-6-30/c).

............
Controlul înregistrărilor din conturile sintetice şi cele analitice ale stocurilor se asigură cu ajutorul balanţei de verificare analitice, întocmită separat pentru fiecare cont de stoc.
În vederea întocmirii balanţei de verificare este necesar să se efectueze controlul asupra concordanţei stocurilor scriptice din fişele de magazie cu cele din fişele de cont analitic pentru valori materiale.


Descarcarea de gestiune se face in baza fisei de magazie si facturii.
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
multumesc
imi cer scuze ca mai deranjez cu problema mea dar vreau sa fiu sigura ca e bine ce fac .
am intrare produse feronerie la pret furnizor .ar trebui sa am evidentiat si pretul de vanzare in gestiune sau acesta se reflecta in factura de vanzare ?in momentul in care am control si imi cere fisa articol trebuie sa am evidentiat si pretul de vanzare pe langa cel de furnizor ?
nu am tinut gestiune la pret de furnizor si nu cunosc toate detaliile .
adrianabresug a scris:

imi cer scuze ca mai deranjez cu problema mea dar vreau sa fiu sigura ca e bine ce fac .
am intrare produse feronerie la pret furnizor .ar trebui sa am evidentiat si pretul de vanzare in gestiune sau acesta se reflecta in factura de vanzare ?in momentul in care am control si imi cere fisa articol trebuie sa am evidentiat si pretul de vanzare pe langa cel de furnizor ?
nu am tinut gestiune la pret de furnizor si nu cunosc toate detaliile .



In gestiunile cantitativ -valorice aveti stocul doar la pret de achizitie.


multumesc ,acum imi este clar.am gasit niste comentarii pe alt forum despre gestiunea en-groos care m- au derutat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea marfurilor alina.morutan alina.morutan La o soc com la care acelasi produs se vinde cu diferite ad com care este documentul justificativ care trebuie intocmit pentru a scadea mf de pe stoc la ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)
Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)