avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se poate declara o persoana iresponsabila psihic?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se poate declara o persoana iresponsabila psihic?

Buna ziua! Cumnatul meu de cateva luni are manifestari ciudate , nu-si mai recunoaste casa, sotia , se teme de hoti inexistenti , in fine nu mai este un om normal . Mama lui a avut Alzheimer (sper ca am scris corect) . El refuza orice contact cu doctorii , nici macar analize nu si a facut de ani buni. Intrebarea este cum ar putea fii declarat iresponsabil si sa preia sora mea administrarea casei si a mostenirilor . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tsvbv , utilizator 16:19, 19 Martie 2019
Multumesc!
manifestari: minte foarte mult mai mult aberatii), este convinsa ca eu si sotul meu ii facem vraji, ca o urmarim si ii facem tot timpul rau! sare la bataie, vorbeste foarte vulgar si spune mereu ca noi vrem sa o omorim! nu se poate discuta cu ea logic. traieste din cersit dar pe baza de miciuni( adica se duce la lume si spune ca nu are si lumea de mila ii da! camerele in care locuieste sint pline (adica nu se mai poate intra in ele) de haine gunoi. baia este plina de reclame de la hipermarketuri( duce reclame pt cineva si in schimb ii da haine si incaltaminte, dar nu sint doar pt ea ci de la lucruri pt copii pina la barbati, femei obeze(ea fiind slaba). am vrut sa eliberam noi baia de prospectele respective( este cel putin o tona si nu exagerez), dar a inceput sa urle ca sa nu le luam! la fel si cu lucrurile strinse in camere! deja am vazut ca exista molii , soareci si gindaci!
mi-e foarte greu sa explic tot comportamentul ei!
problema e ca locuim in aceeasi casa si pe linga riscul de boli aduse de mizeria de la ea, exista si riscul de foc!
de citeva ori m-a privit untr-un astfel de mod incit nu stau niciodata cu spatele la ea!
nu este violenta cu animalele.
as vrea sa stiu in ce conditii o putem duce la medic pt expertiza medicala, avind in vedere ca fara acordul ei nu se poate!
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
tsvbv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru o persoana fara discernamant curatela sau interdictie judecatoreasca mihaela_982 mihaela_982 buna ziua, as dori sa aflu in baza caror acte se poate stabuli un curator pentru o persoana cu dementa mixta care sa o reprezinte in institutiile statului,si ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)
Curatela ContSters362803 ContSters362803 [b]Buna ziua! Avem un frate care este bolnav , are 47 de ani are certificat de handicap, probleme neorologice mintale nu judeca , cum putem obtine ... (vezi toată discuția)