Daca in urma decesului unei rude exista doi mostenitori rezervatari, dintre care numai unul si-a exprimat in termen optiunea succesorala, iar in total au trecut mai bine de cinci ani de la decesul rudei, ce cai sunt pentru a deschide succesiunea si care sunt consecintele pentru parti?
Cunosc faptul ca succesiunea se poate deschide fie la notar fie in instanta, dar nu stiu care e diferenta.
Exista si un certificat de la infonot din care rezulta ca numai unul dintre mostenitori a acceptat in termen succesiunea, celalalt neexprimandu-si optiunea pana in prezent.
Va rog, daca poate cineva sa imi raspunda sau sa confirme cele aratate de mine mai sus.
As dori de asemenea sa stiu care este procedura de dezbatere in instanta a succesiunii (pe scurt - daca e complicat). Un exemplu de astfel de procedura nu ar strica, pentru a ma edifica mai bine.
Alt caz succesiune
Ana Mocanu
[b]X[/b] si [b]Y[/b] sunt casatoriti. Au impreuna doi copii (majori): [b]A[/b] si [b]B[/b].
Moare [b]X[/b]. Teoretic, mostenitori sunt: [b]Y[/b], [b]A[/b] si ... (vezi toată discuția)