avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Schimbare vector fiscal contribuabil inactiv
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Schimbare vector fiscal contribuabil inactiv

Detin o firma care a avut activitatea suspendata pana in octombrie 2013. Anul trecut, cand s-a cerut ca toate firmele cu cifra de afaceri mai mica 65000 sa treaca la microintreprinderi, am depus decl 101 pentru anul 2013 si 010 pentru schimbarea impozitului pe profit in impozit microintreprindere, dupa care am depus trimestrial declaratia 100. Acum aflu ca fiind inca suspendata, deci inactiva, nu trebuia sa schimb vectorul fiscal in perioada suspendarii. Este real? Daca este asa, de ce mi-a primit la ANAF declaratiile respective? Daca este asa, ce trebuie sa fac ca sa fiu in legalitate. Daca s-a terminat perioada suspendarii este obligatoriu sa inregistrez incetarea suspendarii la Registrul Comertului? Nu inteleg de ce, din moment ce este scris in actele de suspendare temporara perioada? Eu oricum nu am vreo intentie sa mai lucrez ceva pe firma, deci nu vad rostul unor noi alergaturi si cheltuieli. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Manuela Franciuc , Consultant fiscal 18:18, 17 Ianuarie 2014
Daca firma dvs a fost suspendat la camera de comert dar nu ati beneficiat de regim derogatoriu ati fost obligat sa depuneti declaratii la finante pe perioada suspendarii ( motiv pentru care v-au primit declaratiile).
Sfatul meu e sa ramaneti pe impozit pe veniturile microintreprinderilor, mai ales ca nu ati facturat nimic de pe firma ( deci cifra de afaceri < 65000 euro), dar pana cand veti lichida firma va trebui sa depuneti declaratii la finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venituri microintreprindere margele margele Daca de la 1 februarie 2013 am devenit microintreprindere ca urmare a faptului ca cifra de afaceri pe 2012 a fost inferioara sumei de 65000 euro, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale an 2013 contabilbuc contabilbuc O intrebare: microintreprindere din februarie 2013 in luna moiembrie am cifra de afaceri de 281000 lei,firma devine platitoare de impozit pe profit incepind cu ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 firmele care de la 1 .02.2013 au trecut la regimul de impozitare de 3 % pe veniturile realizate vor trebui sa depuna decl 101 pentru perioada 01-31 ianuarie ... (vezi toată discuția)