avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Renuntare la alocatie de stat pentru copil in Romania.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Renuntare la alocatie de stat pentru copil in Romania.

As dori sa aflu mai multe detalii despre modul in care pot renunta la alocatia de stat pentru copil in Romania si daca exista o posibilitate de a renunta online fara prezenta fizica in Romania.

Ne aflam in situatia urmatoare: sunt plecata din Romania impreuna cu sotul si copilul. Lucram (si locuim) in Ungaria cu contracte locale de munca (fara nicio legatura cu Romania), copilul urmeaza scoala in Ungaria, iar alocatia inca o primeste din Romania pentru ca pana acum nu am solicitat alocatie aici in strainatate.

De curand am primit toti 3 cetatenia maghiara (acum avand dubla cetatenie) si in acelasi timp am vrea sa renuntam la alocatia de stat pe care copilul o primeste in Romania, si sa solicitam alocatie pentru copil aici in Ungaria.

Care este procedura prin care putem sa solicitam in Romania renuntarea la alocatia de stat pentru copil, se poate face online (sau prin posta) fara a fi necesara prezenta fizica?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:56, 14 Ianuarie 2014
1. Cel mai bine ar fiu sa intrebati la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), cea care aproba si plateste alocatia de stat pentru copii.

2. Intrebarea o puteti pune pe e-mail la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare alocatie copil georgeghinescu georgeghinescu Vreau sa renunț la alocația copilului din Romania, întrucât am primit cetățenia altui stat european si beneficiez de alocația statului respectiv. ... (vezi toată discuția)
Suspendare alocatie narin narin Buna ziua, referitor la acordarea / suspendarea alocatiei doresc sa va intreb urmatoarele: fiul meu este nascut in 1999 in Ro, am beneficiat de alocatie care ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat handsu handsu O persoana stabilita in strainatate doreste sa primesca alocatia de stat pentru copilul sau in tara in care s-a stabilit ,fapt pentru care trebuie sa renunte ... (vezi toată discuția)