avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum beneficiaza tatal de o luna de CCC daca amandoi ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum beneficiaza tatal de o luna de CCC daca amandoi lucram la acelasi angajator?


a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.”


am tripleti si nu stiu ce acte trebuie sa faca, ambii lucram la aceeasi societate.

multumim
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:30, 14 Ianuarie 2014
1. - Chiar daca aveti tripleti se aplica aceleasi prevederi legale ca si pentru un singur copil.
- Daca tatal lucreaza la acelasi angajator ca si dvs. nu consituie un impediment pentru ca el sa beneficieze de cel putin o luna de concediu crestere copil (CCC).
- Sotul face aceleasi acte ca si dvs.

2. Diferenta este ca pentru doi copii din cei trei veti mai primi cate 600 lei in plus, peste indemnizatia pentru CCC calculata pentru un copil (adica 600 x 2 = 1200 lei).

3. De asemenea veti primi alocataie de stat pentru copii pentru fiecare copil.
da, banii pe care ii primesc eu , ii va primii el pe acea luna, le firma se fac aceleasi acte si se predau tot la primarie asa cum am procedat si eu cand am facut? si banii vor veni oare tot in termen de 60 zile lucratoare? nu vreau sa ma gandesc daca va fi asa.
multumesc
1. Pentru tatal copiilor se va calcula alta indemnizatie de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. - Tatal va face aceleasi acte ca si dvs. si le va depune la Primarie.
- Le poate depune mai inainte de luna in care doreste sa intre in CCC pentru a primi si indemnizatia mai repede.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copii nascuti din sarcina de tripleti chrisss81 chrisss81 Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului reprezinta 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, insa, in functie de durata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil poate fi luata si de catre tata ? dirledaniel dirledaniel Daca o mamica nu lucreaza , tatal unui copil poate lua indemnzatia de crestere a copilului ? Ce acte trebuie sa depuna si unde repectivul tata ? Cat timp va ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere pentru tata? crissbog11 crissbog11 Buna ziua, Sotia mea a nascut pe 30 martie 2014, sotia poate beneficia de ccc copil dar as vrea sa intru eu, ceea ce ma intereseaza pe mine este daca vreau ... (vezi toată discuția)