avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vreau sa nu mai fiu administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vreau sa nu mai fiu administrator

Sunt administrator si asociat, 50%, al unei s.c.
Doresc sa ies din acest clinci care nu mi-a adus decat batai de cap si bani pierduti. Asociatii, 2 la numar, sot si sotie, nu vor ca eu sa nu mai fiu administrator si nici sa dizolvam firma.
Ce pot face si cum pot rezolva aceasta situatie?
Sunt raspunzatoare individual de tot ce s-a intamplat pana acum in firma?
Eventualele amenzi le suport personal sau pe societate, cuantumul impartindu-se conform procentajului actiunilor detinute?
Va rog mult, ajutati-ma!
floribizic@yahoo.com
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 18:54, 9 Iunie 2005
Multumesc mult Yagunz!
Voi trimite convocatorul.
Daca ei nu ridica scrisoarea de la oficiul postal?
Pot sa il public si intr-un ziar.
Daca are loc, totusi, AGA si ei nu vor sa semneze retragerea mea, ce pot sa fac?
Crezi ca ma pot tine cu forta administrator?
Eu oricum nu primesc indemnizatie de administrator.
Tot ce am facut a fost gratuit.
Pai daca tot pierzi bani si nu te intelegi cu asociatii declarati starea de insolventa pe L. 64/95.
pentru Romy:
declararea starii de insolventa trebuie facuta in instanta, sau aceasta nu are nici un amestec?

Se face o actiune de deschidere a procedurii prevazute de Legea nr. 64/1995 republicata, la tribunalul de care apartine societatea.
Ar fi bine sa consulti un consilier juridic sau un avocat care se pricepe cat de cat la falimente, sau citeste tu Legea nr. 64/1995 republicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa ma retrag din toate functiile si din srl new life new life Sunt asociat in doua SRL-uri, iar intr-una dintre ele detin si functia de administrator si director. Doresc sa ma retrag din aceste afaceri cat mai repede ... (vezi toată discuția)
Actiune civila de contestare hotararii aga la un srl otilia_adamescu otilia_adamescu Buna ziua avem urmatoarea situatie: sunt administrator unic si asociat cu 45%r la o firma de turism un SRL. Restul partilor sociale sunt detinute de o alta ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit societate BBADIE BBADIE Buna seara , Sunt actionar la un SRL si detin 30% din capitalul social .Nu am fost convocat si deci nu am semnat o hotarare AGA de repartizare a profitului ... (vezi toată discuția)