avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

am o fetita de un an si 9 luni.Sotia initial a ales sa stea acasa 2 ani. pe parcurs ne-am hotarat sa se intoarca mai devreme pentru a beneficia de stimulent de insertie. A inceput serviciul pe data de 1 noiembrie 2013.Functionarele de la ghiseu("'foarte amabile'') nu ne-au spus ca trebuie sa mai depunem dosar pentru stimulent de insertie.In ianuarie 2014 vazand ca nu a venit stimulentul am fost sa ne interesam. Aceleasi doamnele ''dragute" ne-au spus ca nu am depus dosar pentru stimulent.Totodata ne-au spus ca, nu mai putem primii banii retroactiv,respectiv de la data de 1 noiembrie. Intrebarea este, care era termenul legal de depunere al cereri,i calculat de la data de 1 noiembrie? si daca mai pot primii banii retroactiv?.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:45, 21 Mai 2014
buna ziua.va rog daca ma puteti ajuta cu jurisprudenta pe aceasta situatie a mea.Am facut contestaie la ajpis si bineinteles ca a fost respinsa.Acum am contestat in instanta decizia ajpis si as dori daca ma putei ajuta cu o hotararea instantelor pe acest caz.. Va multumesc anticipat
1. - In Romania jurisprudenta nu ajuta, dar este posibil ca unii judecatori sa tina cont de aceasta.
- Personal nu cunosc nici un caz ca al dvs. solutionat in instanta, intr-un fel sau altul.

2. Dar dvs. trebuie sa va bazati pe ce v-am spus eu anterior si pe ce va sfatuieste avocatul dvs.

3. Daca aveti rabdare intrati pe:
[ link extern ]
si poate gasiti ceva ce va poate ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere dosar stimulent insertie anca.miron anca.miron Buna ziua ! Va rog sa imi explicati in ce situatii se aplica [b]art. 24 lit.a)[/b] din HG 52/2011 privind Normele metododolgice de aplicare a OUG ... (vezi toată discuția)
Termen depunere dosar stimulent de insertie veronica-letitia veronica-letitia Buna ziua! Eu am optat pentru CCC de 1 an, dar mi-am reluat activitatea dupa 6 luni si am solicitat plata stimulentului de insertie. Intrebare: la care art. ... (vezi toată discuția)
Drept la stimulent de insertie retroactiv ioana301981 ioana301981 Buna seara, Am avut concediu de crestere copil cu perioada de pana la 2 ani, si m-am intors la lucru dupa primul an, mai exact pe 01.01.2015. Cererea pentru ... (vezi toată discuția)