avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... permis UE la 17 ani
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

permis UE la 17 ani

Buna, la subiect:)
Baiatul meu( cetatean Ro. dar cu domiciliul un Ungaria) a facut scoala de soferi in Ungaria unde si-a luat permisul inainte de a implini 18 ani, permis valabil perfect european. De un timp politia locala a spus ca mai bine nu conduce in Ro. pentru ca ,,parerea,,lor este ca conduce ilegal
Repet au doar o parere. Baiatul a condus in continuare iar baietii i-au facut un dosar unde a fost chemat prin telefon sa miarga la politie sa dea cu subsemnatul. Desigur nu ne-am dus. Intrebarea mea ar fii in Ro de ce nu este acceptat un permis european?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 11 Aprilie 2009
Ce varsta are in prezent baiatul dvs ? .Daca a implinit 18 ani permisul obtinut in Ungaria este valabil in Romania,cum,de altfel,permisul roman este valabil in Ungaria si ambele pe teritorul U.E.In Romania permisul il poate obtine doar o persoana care a implinit 18 ani.Politistii pot invoca ca un permis de conducere obtinut la 17 ani nu este valabil in Romania,conform legislatiei romane.Adresati-va in scris I.G.P.R.-Directia Politiei Rutiere pentru a va ajuta in acest sens.,desi parerea mea este ca daca baiatul dvs. a implinit 18 ani ,permisul ar trebui recunoscut si deci ar trebui sa fie valabil
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Doar in aceasta luna v-a implini 18 ani, deci atunci inseamna ca permisul nu este valabil???
Va multumesc ptr. raspuns
Cu stima L.Z.
Pana la implinirea varstei de 18 ani acel permis nu este valabil in tara ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis unguresc bulvaif bulvaif Buna Ziua. Acum 2 zile am primit Permisul de Conducere Auto din Ungaria unde am obtinut categoriile B si C+E. Problema este ca si in Romania am un Permis ... (vezi toată discuția)
Obtinerea permisului de conducere categoria b inainte de a implini varsta de 18 ani? adelina2008 adelina2008 este posibila? nu exista nicio derogare? exista vreun mod de obtinere a permisului inainte de 18 ani? orice... (vezi toată discuția)
Dovada provizorie. conducere in afara tarii Cristianna Cristianna Buna ziua!Se poate circula in strainatate cu dovada provizorie?Banuiesc ca nu,dar vreau sa stiu daca exista o solutie pentru astfel de probleme.Se poate face ... (vezi toată discuția)