Buna, la subiect:)
Baiatul meu( cetatean Ro. dar cu domiciliul un Ungaria) a facut scoala de soferi in Ungaria unde si-a luat permisul inainte de a implini 18 ani, permis valabil perfect european. De un timp politia locala a spus ca mai bine nu conduce in Ro. pentru ca ,,parerea,,lor este ca conduce ilegal
Repet au doar o parere. Baiatul a condus in continuare iar baietii i-au facut un dosar unde a fost chemat prin telefon sa miarga la politie sa dea cu subsemnatul. Desigur nu ne-am dus. Intrebarea mea ar fii in Ro de ce nu este acceptat un permis european?
Ce varsta are in prezent baiatul dvs ? .Daca a implinit 18 ani permisul obtinut in Ungaria este valabil in Romania,cum,de altfel,permisul roman este valabil in Ungaria si ambele pe teritorul U.E.In Romania permisul il poate obtine doar o persoana care a implinit 18 ani.Politistii pot invoca ca un permis de conducere obtinut la 17 ani nu este valabil in Romania,conform legislatiei romane.Adresati-va in scris I.G.P.R.-Directia Politiei Rutiere pentru a va ajuta in acest sens.,desi parerea mea este ca daca baiatul dvs. a implinit 18 ani ,permisul ar trebui recunoscut si deci ar trebui sa fie valabil
Pana la implinirea varstei de 18 ani acel permis nu este valabil in tara ...
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Permis unguresc
bulvaif
Buna Ziua. Acum 2 zile am primit Permisul de Conducere Auto din Ungaria unde am obtinut categoriile B si C+E.
Problema este ca si in Romania am un Permis ... (vezi toată discuția)