avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trecerea in domeniul public privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trecerea in domeniul public privat

O persoana da in judecata primaria pentru retrocedarea unui teren.
In cursul judecatii primaria sustine ca nu poate retroceda terenul in cauza ,deoarece pe acesta este o constructie (respectiv o centrala termica) care este de utilitate publica si se afla in domeniul public.
Judecatoria da castig de cauza persoanei ,justificand ca centrala termica in cauza nu este de utilitate publica si prin urmare nu poate fi in domeniul public.
Persoana castiga ,definitiv si irevocabil procesul si primaria vine obligata se restituie imediat terenul (masurat si identificat in raportul de expertiza intocmit de expertul numit de judecator) ,liber de sarcini si fara nici un fel de servituti ,ne mentionand nimic despre constructia cu pricina.
Persoana intabuleaza terenul ,cu mentiunea in CF ca terenul este liber de sarcini si fara nici un fel de servituti dar cu tot cu constructie si fara nici un fel de proprietar identificat pe acesta.
Primaria refuza ,la cererea proprietarului de teren ,sa puna si imobilul respectiv in posesia persoanei care detine si terenul pe motiv ca este in continuare in domeniul public ,contravenind hotararii judecatoresti.
Primaria doreste la 5 ani dupa hotararea judecatoreasca sa treaca in domeniul public privat constructia ,ca sa intre in concordnta cu hotararea judecatoreasca intrucat persoana respectiva a facut din imobilul respectiv o casa.

INTREBARE

Poate primaria sa treaca un imobil din domeniu public in domeniul public privat ,fara sa detina si terenul de sub constructie ?







Ultima modificare: Miercuri, 15 Ianuarie 2014
sorin cercel, utilizator

Alte discuții în legătură

Retrocedarea terenului cu spatii verzi si utilitati subterane ( servituti) gerox gerox Sînt în litigiu cu primaria pentru retrocedarea unui teren ( mostenire , legea 10 ) pe care s-au construit ( în anii 1950) blocuri , scoala , crese etc ... (vezi toată discuția)
Atacarea unei hotarari a consiliului local camely07 camely07 Sunt consilier juridic stagiar la o societate mare si am o cauza mai complicata. Noi am obtinut o centrala termica prin aport in natura adus de Consiliul Jud. ... (vezi toată discuția)
..procedura retrocedare ! tutu12 tutu12 ..In urma unui proces castigat in instanta , soldat cu o hotarare definitiva si irevocabila , Primaria unei localitati este obligata sa : ..anuleze vechiul ... (vezi toată discuția)