avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedarea terenului cu spatii verzi si utilitati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedarea terenului cu spatii verzi si utilitati subterane ( servituti)

Sînt în litigiu cu primaria pentru retrocedarea unui teren ( mostenire , legea 10 ) pe care s-au construit ( în anii 1950) blocuri , scoala , crese etc .
ÎNTREBARE : --
---am dreptul la retrocedarea în natura a terenului considerat "spatiu verde" ( pe ce criterii?) fara ca acesta sa fie trecut în domeniul public prin hotarîre a Consiliului local ( regim juridic)
-- am dreptul la terenul de deasupra servitutiilor subterane de uz public ( conducte , cabluri electrice) eventual cu restrictiile relative ( drept de construire etc.) ?
-- daca o parte din terenul revendicat de mine a trecut în domeniul privat al primariei ( curtea unei gradinite, scoli) în timpul litigiului , pot revendica acest
teren luat abuziv? si cu ce sanse ?

-- daca terenul revendicat este lotizat , si daca unul din loturi este traversat pe cîtiva mp.de servituti subterane , se retrocedeaza tot lotul cu restrictie ( construire) pentru terenul traversat de servituti sau fara nici o restrictie?
Multumesc pentru un raspuns clar
Cel mai recent răspuns: gerox , utilizator 23:38, 5 Decembrie 2011
Nu se va retroceda terenul in natura fiind domeniu public , aveti dreptul la despagubiri.
Nu este domeniu public ci domeniu privat al primariei, dar cum ram$ine cu statutul unor SPATII VERZI care nu au fost trecute în domeniul pûblic....pe de alta parte detin exemple de retrocedari de teren aferent utilitatiilor subterane dar în conditii restrictive : STITI CONFORM CAREI LEGISLATII ?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notiunea de spatiu verde fara a fi intrat în domeniu public gerox gerox 1/ Cum se poate considera ( în cadrul retrocedarii în natura pe legea 10) o parte din terenul liber de retrocedat pe care exista iarba si cîtiva pomi? ... (vezi toată discuția)
Retrocedare de teren pe legea 10/2001 gerox gerox În cadrul retrocedarii ( sîntem în curs de litigiu cu o expertiza topo care arata situatia terenului liber ) unui teren ,spatiile libere cu balarii ... (vezi toată discuția)
Terenuri traversate de cabluri de înaltă tensiune. pot cere chirie sau despăgubiri de la firma de electricitate? CarmenUng CarmenUng Buna ziua! Dețin 2 loturi de teren intravilan la centura orașului peste care trec pe diagonala cabluri de înaltă tensiune ! Îmi puteți spune va rog ce ... (vezi toată discuția)