Va rog din suflet sa ma ajutati cu citeva raspunsuri. Mi s-a respins un ordin de protectie inpotriva sotului meu desi am dovedit cu martor si cu copii dupa procesele verbale emise de catre politie in situatia in care el devenea violent verbal si imi spargea lucruri din casa. Mai mult decat atat sunt obligata si la plata cheltuielilor de judecata desi eu nu am nici un venit si el sta in casa mea si nu ne acorda nici un sprijin material atat mie cit si copilului pe motiv ca acesta nu il roaga sa-i dea sa manince. Sfatuiti-ma ce pot sa fac in aceasta situatie ca sunt disperata.
Daca ati promovat doar cererea cu privire la ordinul de restrictie si nu ati promovat si actiunea de divort, nu stiu cum o sa scapati de sotul dumneavoastra. Daca problemele sunt asa grave insemna ca relatia dumneavoastra de casatorie nu mai poate continua si in astfel de conditii trebuie sa solicitati si desfacerea casatoriei. Solutia parasirii domiciliului conjugal impreuna cu copilul este singura care va poate aduce ceva liniste in aceasta perioada, pana lasolutionarea problemelor in instanta.
Am inaintat divortul inca din 5 noiembrie si inca nu mi s-a dat nici un termen. Am cerut ordonanta presedintiala pt evacuarea lui din domiciliu inca din 30 septembrie si se tot amana. El declara mincinos ca are rate de 17 mil pe luna si nu are unde sa se duca sa plateasca chirie desi are mostenite de la tatal sau decedat 2 case pt care inca nu a facut mostenirea. Sa inteleg ca legal el are mai multe drepturi in casa mea mostenita de la bunicii mei decat am eu? Este corect fata de copil sa-l rup din mediul in care a crescut si sa-l duc pe usi straine? Asta inseamna lege in Romania? Unde este protectia mamei si a copilului? Eu chiar nu am unde sa ma duc. Motivele imi sunt intemeiate. Detin filmari cu violentele lui dar care am inteles ca nu sunt considerate drept probe. Nu as fi nebuna sa vreau sa scap de un barbat cu un salariu de peste 30 mil care nu vrea sa lucrez si sa raman singura cu un copil fara nici un venit momentan, daca nu as avea motive serioase....
In ceeace priveste locul de munca, am fost refuzata de toate persoanele cu care am vb sa-mi aiba grija de copil (are 6 ani si jumatate) avand in vedere situatia din familia mea, deci nu am nici o sansa sa lucrez pina nu rezolv mai intai situatia .
De pe filmari aveti posibilitatea sa scoateti poze. Mergeti la o persoana care se pricepe si se poate face stop cadru dupa care se printeaza imaginea. Este si asta un inceput. Dovedirea situatiei pe care o prezentati dumneavoastra, in instanta, dupa cum bine stiti, se face cu martori si inscrisuri. Vreau sa subliniez importanta depozitiei martorilor.
Este incredibil cat de mult seamana situatia dumneavoastra cu a unei doamne care acum a iesit din cabinetul meu. Nu stiu daca am voie sa scriu lucrul asta aici, insa il voi relata. Doamna respectiva are o problema similara si are certificate medicale pentru diferite "corectii" nejustificate aplicate de catre sot. Ordinul de restrictie i-a fost respins pentru ca nu a propus si administrat si proba cu martori pentru a corobora aceasta proba cu cerificatele medico-legale. Respectivul sot are deschis si dosar penal pentru art. 180 C.p. Cu toate acestea, ordinul de retrictie a fost respins. Doamna nu a avut avocat si nu a inteles cat de important este probatoriul ce urmeaza a fi administrat in astfel de cauze (ca de altfel in orice cauza). Mai mult, este sarita si din termenul de recurs din pacate.
In discutia directa, la cat se pare ca suferit pana acum, nu avea nici macar curaj sa se uite in ochii mei cand vorbeam. I-am explicat ce trebuie facut, insa s-a ridicat si din spusele ei rezulta ca intelege ca nu mai e nimic de facut. I-am repetat ca are optiuni viabile, insa parea ca s-a saturat "de tot si de toate".
Sper si imi doresc sa NU ajungeti la o asemenea concluzie si dumneavoastra. Nu trebuie sa dati inapoi impotriva unei persoane care nu va respecta. Trebuie sa luptati pentru dumneavoastra si, in primul rand, pentru copil. Nu stiu varianta sotului, insa nu cred ca solicitati sfaturi dumneavoastra degeaba pe acest forum. Ati spus ca aveti avocat angajat, atunci acesta trebuie sa va sfatuiasca si sa va indrume. Va doresc sanatate, rabdare si putere!
Va multumesc pt raspuns, voi incerca si varianta cu fotografiile insa din pacate din fotografii nu reiese faptul ca imi vb urat in fata copilului si nici ca acesta ii spune ca se sperie atunci cind el ne sparge geamurile si usa...
As mai avea o intrebare insa : daca rog pe cineva sa vizioneze aceste filmari, persoana respectiva poate fi luata drept martor? Am avut ca martor pe sotul mamei mele care a si fost de fata in mai multe scandaluri inclusiv la 2 noaptea dar se pare ca marturia dumnealui nu a fost luata prea mult in considerare.
Romania este din pacate printre tarile fruntase la violenta domestica. Cu astfel de hotarari de respingere instantele continua sa se descalifice, si ce e mai grav, sa valideze astfel de comportamente antisociale drept accetabile de catre societate.
Schimbati yalele doamna, inversati rolurile, sa faca el plangere si sa ceara reintegrarea in domiciliu. Cand v-a vedea ca nu poate patrunde in locuinta cu siguranta v-a face scandal, vorbiti cu niste vecinii sa iasa, sa asiste ca martori la scandal si sunati la 112. Cand auziti ca vine politia descuiati usa si sa aveti pregatit inca un rand de chei ca fiind ale lui. Negati ca ati schimbat yalele si spuneti politiei ca e doar un scandalagiu. Aratati pe masa ca e randul lui de chei si ca a intrat. Data viitoare la fel. Sa-l lase nervii si sa-i enerveze pe cei de la politie. Chemati politia doar prin 112, apoi faceti adresa la sts si veti primi un cd cu apelul dvs. Cand sunati la politie e bine sa se poata auzi ca plangeti ca aveti glaul infricosat etc. In Romania nu merge cu dreptatea, ci cu haiducia!
Blocare acces locuinta
Imira
Sunt divortata, dar locuim in continuare in acelasi apartament. Fostul sot mi-a blocat usa de vreo cateva ori sub diferite pretexte, reusind cu greu sa intru ... (vezi toată discuția)