avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Factura cu data anterioara contractului
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Factura cu data anterioara contractului

Este legal sa emiti o factura de prestari servicii intracomunitare cu o data anterioara contractului?
De exemplu pentru niste servicii efectuate in luna Octombrie 2013. Contractul corespunzator serviciilor efectuate a fost aprobat de beneficiar abia in luna Ianuarie.

Care este factul generator in acest caz, cand serviciul a fost prestat exclusiv in luna Octombrie dar contractul a fost aprobat/emis abia in Ianuarie 2014?

Conform Art.155 Cod Fiscal:
(15) Pentru alte operațiuni decât cele prevăzute la alin. (14), persoana impozabilă are obligaţia de a emite o factură cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naștere faptul generator al taxei, cu excepția cazului în care factura a fost deja emisă. De asemenea, persoana impozabilă trebuie să emită o factură pentru suma avansurilor încasate în legătură cu o livrare de bunuri/prestare de servicii cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care a încasat avansurile, cu excepția cazului în care factura a fost deja emisă.

Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 11:09, 17 Ianuarie 2014
Nu e legal dar recomand sa se refaca contractul cu o data anterioara.. Se aproba ctr in ianuarie dar sa fie datat oct...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D.390 kerekesmargo kerekesmargo serviciul intracomunitar prestat de o firma din HU -platitor de tva -in septembrie (21.09.2011), facturat in octombrie 12.10.2011 (data ... (vezi toată discuția)
Tva incasare factuta externa persoana juridica gaby1113 gaby1113 Buna ziua, anul acesta am prestat servicii pentru o firma din Polonia.As dori sa stiu cum se procedeaza cu plata TVA-ului(factura a fost emisa fara TVA ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii pfa-srl- neplata facturilor de servicii de catre srl myaytzu myaytzu Buna seara, In luna mai 2013 am incheiat un contract de prestari servicii intre PFA si SRL, cu obiectul \\"prestarea de servicii in domeniul resurselor ... (vezi toată discuția)