avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... LEGISLATIE NOUA PRIVIND ASOCIATIILE DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

LEGISLATIE NOUA PRIVIND ASOCIATIILE DE PROPRIETARI

Buna ziua !
As dori sa aflu noutati in ceea ce priveste legislatia in domeniul functionarii asociatiilor de proprietari.
Am aflat la stiri ca parlamentul a modificat legea prin aceea ca trebuie afisate toate cheltuielile restante la furnizori...alte schimbari.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:56, 18 Ianuarie 2014
Legislatia care opereaza in cazul asociatiilor de proprietari este aceiasi,fiind prevazuta de L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Stirea publicata de media vizeaza un proiect de lege referitor la modificarea si completarea L nr 230/2007 care ar aduce noi atributii in sarcina administratorului de imobil referitor la comunicarea periodica catre proprietari a situatiei facturilor
Studiati proiectul de completare la L nr 230/2007
[ link extern ] ...


Buna ziua
Este vorba de propuneri deocamdata.
Asteptam forma finala cu modificarile, daca vor fi aprobate. Un aviz favorabil nu inseamna act legislativ.
[ link extern ]
L.C.
Nu era mai simplu sa fie obligat adm. sa afiseze lunar la avizier copii xeros dupa chitantele cum a platit furnizorii sau lucrari de reparatie sau extrasuri de conturi ale asociatiei :-/
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
BEN46, utilizator
Nu era mai simplu si era si mai urat. Geamuri pline de hartii lipite care mai de care mai sterse si shuie si pe care le citesc 2 oameni ....
Am incercat si eu asa ceva o luna de zile si arata holul nostru....ca dracu'.

Atata timp cat exista cenzor si presedinte...si comitet, se presupune ca cineva tot se uita sa vada daca s-au platit facturile, iar daca chiar nu exista, un simplu tabel cu situatia sintetica este mai eficient.
multumesc frumos pentru amabilitate !

Eu ,oricum afisez lunar situatia individuala a incasarilor precum si a platilor (cu chitantele aferente si beneficiarul platii. Este vorba doar de o hartie in format excel cu 3 coloane ,din care rezulta ca am platit tot ceea am incasat. Astfel toti membrii asociatiei au un control al banilor platiti de fiecare in parte.
Ultima modificare: Joi, 16 Ianuarie 2014
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Fotografierea listelor de intretinere !! surprize,surprize.... chipurici chipurici buna ziua,, in anii 2008-2011 am facut poze listelor de intretinere afisate la avizier ,confruntindu ma cu listele administratiei (conforme cu originalul)din ... (vezi toată discuția)
Drepturile proprietarilor alis27 alis27 Buna ziua, locuiesc intr-un bloc de 14 ap. si ne-am infiintat propria asociatie de locatari. Administratorul este proprietar. De cand m-am mutat in acest bloc ... (vezi toată discuția)
Probleme bloc - restantieri si liste ciudate. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un bloc cu 10 etaje, 4 apartamente pe etaj si 2 scari. Sunt cateva apartamente cu restante foarte mari (nu au mai platit nimic in ... (vezi toată discuția)