avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe auto neplatit de fostul proprietar
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe auto neplatit de fostul proprietar

Buna ziua,

Am primit recent instiintarea aceea de plata a impozitelor. Am observat ca mai este un plic in plus. Era impozitul pe automobile ale fostului propritar (aprox 900ron). Precizez ca am cumparat apartamentul in decembrie 2012, am platit impozitul pe 2013 neintampinand vreo problema. Si brusc in 2014 primesc instiintarea de plata(pe 2014) a impozitelor vechiului proprietar. Am sunat la Taxe si Impozite sect.5 dar nu raspunde nimeni si sa ma duc acolo nu prea imi vine ca sigur este omor.
Are cineva vreo idee sau a mai patit cineva asa ceva?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:01, 18 Ianuarie 2014
Acest lucru se intampla frecvent, ca impozitul vechiului proprietar sa vina pe adresa actualului proprietar. Nu exisita o conditionare legala care sa oblige fostul proprietar sa isi schimbe adresa din buletin in termen de 30 zile, drept care, acesta va figura cu buletinul pe adresa dvs, toate notificarile lui vor ajunge la dvs in cutia postala.

Atata timp cat plicul nu va apartine, este pe numele fostului proprietar, obligatia dvs este sa scrieti pe plic "schimbat domiciliul" si sa taiati adresa, plic pe care trebuie sa il dati la postas sau il puneti in cutia postala, acesta intorcandu-se retur la impozite si taxe. Regula este ca la returul acestor plicuri, functionarul sa intocmeasca adresa cu astfel de situatii, catre Evidenta Populatiei, pt a afla noul domiciliu unde sa il instiinteze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă plicuri la adresă veche icatalin94 icatalin94 Buna ziua, Am o întrebare la care aș vrea un răspuns dacă se poate. Eu stau cu chirie într-o garsonieră. Cel care a stat înaintea mea este pensionar ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda parcare nepermisa zulg zulg Buna ziua. Am cateva intrebari. Am primit o amenda pentru parcare nepermisa. Daca amenda imi vine la adresa din buletin, insa eu nu locuiesc acolo, nu ... (vezi toată discuția)
Anulare domiciliu si societate pr1272 pr1272 Buna ziua, Doresc si eu un sfat? Am cump.ap.la licitatie si acum cutia postala este plina cu scrisori de la diversi recuperatori, executori si ANAF pt.ca ... (vezi toată discuția)