avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solutii de urgentare a anchetei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solutii de urgentare a anchetei

In octombrie 2013 am fost oprit de politie si ca urmare a verificarilor s-a constatat ca asigurarea masinii pe care o conduceam cu nr de Bulgaria nu era valabila.Mi s-au retinut placutele,certificatul si permisul suspendat pe perioada cercetarilor,am dovezi fara drept de circulatie,de atunci si pana acum ofiterul care se ocupa de caz nu face niciun demers cred ca tine ancheta pe loc.
Mentionez ca de fiecare data cand ma duc la el imi tot spune ca in cateva zile ma suna sa imi comunice solutia si de sunat nu mai suna......
Ce pot face legal ca sa urgenteze ancheta si sa solutioneze cazul mai repede????
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:15, 8 Februarie 2014
Formulati plangere pentru tergiversare la conducerea unitatii de politie si la procurorul responsabil
Daca se ajunge la proces...pe durata procesului eu imi pot recapata dreptul de a conduce...???
La ce va referiti cand spuneti ca nu era valabila? Era expirata sau era falsa?

Daca era expirata nu se ajunge la niciun proces. Fapta savarsita este contraventie si nu infractiune. Inseamna ca nu aveati asigurare in termen de valabilitate.
Permisul nu se suspenda ptr aceasta contraventie ci se suspenda certificatul de inmatriculare.
Trebuia sa va platiti asigurarea si cu noua asigurare sa mergeti la politie sa va restituie placutele si certificatul de inmatriculare.

Daca era falsa se pune intrebarea cum ati intrat in posesia ei.

Cel mai probabil va aflati in cercetare deoarece in urma verificarilor s-a constatat ca masina a fost radiata in Bulgaria si prin urmare nu mai era inmatriculata, astfel nu aveati dreptul sa circulati cu ea.

Art.85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Daca ati primit dovada fara drept de circulatie nu va puteti recapata dreptul de a conduce.

Daca veti gasit vinovat si condamnat, in baza hotararii judecatoresti definitive permisul se va anula.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
cyan, moderator
Faptul ca era expirata asigurarea nu inseamna nimic penal.
Probabil ca ati comis alta infractiune.
Da asigurarea era falsa in urma verificarilor....dar nu stiu cum pot dovedi ei ca masina era radiata sau neimatriculata daca eu aveam toate actele la ea???

Alte discuții în legătură

Mi s-au retinut permisul si placutele Ionutlivezeanu1 Ionutlivezeanu1 Am fost oprit de un radar mi sa facut un proces verbal de contravenție iar dupa aceea fără să scrie nimic in procesul verbal mi sa u retinut certificatul ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul fără asigurare glafira glafira Bună seara v.as ruga dacă mă puteti ajuta cu un sfat am condus o mașină înscrisă pe Anglia fără asigurare la noi în România am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Conducere autoturism cu numere expirate + alcoolemie 0.14 in aerul expirat ucg ucg Ma oprit politia si am fost prins ca am condus un autoturism cu numere expirate si alcool 0.14 in aerul expirat.Am fost la politie atunci si am dat declaratii ... (vezi toată discuția)