Acum ~6 luni am cumparat un telefon mobil de la o fata cu 850 RON(am intrat in contact cu ea prin intermediul unui site de profil), dupa o luna l-am vandut unui prieten apropiat. Acum cateva zile a primit prin posta o instiintare prin care era rugat sa se prezinte la sectia de politie. Acolo a fost intrebat ce telefon detine, au verificat seria imei dupa care i-au confiscat tel. deoarece sustin ei ca a fost furat.
Plangerea ptr. furtul telefonlui a fost depusa in august 2013.
Este vreo sansa sa recuperez telefonul sau o parte din bani ?
De ce anume a durat asa de mult solutionarea cazului cand detectarea telefonului nu dureaza decat cateva minute.
Din pacate nu mai am cum sa dau de persoana de la care am cumparat telefonul.
Mie unul imi suna destul de dubios aceasta poveste si tare imi este ca presoana respectiva a vandut telefonul de buna credinta a facut plangere la poitie dupa care a asteptat solutionarea cazului si in felul asta s-a ales cu telefon plus bani.
In aceasta seara am fost la politie ptr. a da o declaratie. Acolo am povestit cum sa intamplat ( de la cine l-am cumparat, unde ne-am intanlit, cum arata pers. respectiva, cum l-am vandut mai departe etc. ). Totul a fost super ok.
Veste buna este ca politia a gasit fata de la care am cumparat eu telefonul, am inteles ca respectiva a cumparat telefonul din targul vitan fara sa stie ca este furat. Nu mi sa furnizat nici un detaliu despre identitatea fetei insa mi-au dat nr. dosarului si m-a sfatuit sa fac o plangere la politie.
Acestea fiind spuse, revin cu intrebarea, mai pot recupera suma pierduta ? are rost sa depun plangere ? Aceste demersuri banuiesc ca implica niste costuri iar daca aceste costuri se apropie de valoarea telefonului nu cred ca are sens.