Buna seara,
Am o actiune pe rol , obiect: constatare nulitate înscrisuri falsificate - pentru termenul din aceasta luna am primit citatie cu mentiunea de a raspunde la" exceptia prematuritatii cererii"
Cererea catre judecatorie e inregistrata in 15.05.2013 , la termenul din noiembrie a trebuit sa depun prcizari daca m-am adresat parchetului, am trimis acele precizari precum ca m-am adresat parchetului si am anexat raspunsul de la parchet, Raspuns primit de la parchet dupa o alta cerere prin care am cerut informatii despre reclamata depusa la parchet in februarie 2013.
Parchetul mi-a comunicat ca actiunea mea a fost trimisa la judecatorie in 19.04.2013.
La termenul din noiembrie; Solutia pe scurt: Înaintează prezenta cauză spre soluţionare la completul de judecată.... complet care acum imi cere sa raspund la " exceptia prematuritatii cererii"
Va multumesc pentru rabdare, intelegere si ajutor.
Necunoscând adevărul, vă pot comunica doar următoarele luând ca adevărată postarea dvs. :
1) Exceptia prematuritătii se poate invoca de către instanta de judecată sau, de părtile aflate în respectivul conflict/proces si este o exceptie de fond.Dacă este întemeiată, poate duce la pierderea procesului de către reclamant si ar însemna că dvs. ati început o actiune în instantă înainte de a se fi născut acel drept, spre exemplu : chemarea în judecată a unei institutii înainte de finalizarea termenului obligatoriu de răspuns de 30 de zile de la depunere unei petitii.
În concluzie : dreptul reclamantului de a promova o actiune în judecată, era afectat/tinut pe loc/în loc de un termen sau de o conditie suspensivă.
2) Se mai obisnuieste încă, de a se invoca tot felul de oprelisti în scop de tergiversare : a) uneori, pt. atingerea altui scop/blocarea temporară cu scopul de a obtine anumite informatii, documente etc etc pe care, apoi, să le poată folosi în acea cauză ; b) alteori, pt. scopuri . . . în încercarea vicleană de a învălui strategic instanta si a obtine câstig de cauză.
3) Exceptia trebuie motivată si sustinută de cel care o invocă : profitati de acest aspect, studiati cu atentie motivarea/sustinerea/argumentarea părtii care a invocat-o si treceti la contraatac.O combateti cu argumente solide si dovezi, în final, solicitati instantei respingerea acelei exceptii pe motivul : netemeiniciei, nelegalitătii . . .
4) Dacă într-adevăr exceptia respectivă este temeinică, veti pierde actiunea.