avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Exceptia prematuritatii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Exceptia prematuritatii

Buna seara,
Am o actiune pe rol , obiect: constatare nulitate înscrisuri falsificate - pentru termenul din aceasta luna am primit citatie cu mentiunea de a raspunde la" exceptia prematuritatii cererii"
Cererea catre judecatorie e inregistrata in 15.05.2013 , la termenul din noiembrie a trebuit sa depun prcizari daca m-am adresat parchetului, am trimis acele precizari precum ca m-am adresat parchetului si am anexat raspunsul de la parchet, Raspuns primit de la parchet dupa o alta cerere prin care am cerut informatii despre reclamata depusa la parchet in februarie 2013.
Parchetul mi-a comunicat ca actiunea mea a fost trimisa la judecatorie in 19.04.2013.

La termenul din noiembrie; Solutia pe scurt: Înaintează prezenta cauză spre soluţionare la completul de judecată.... complet care acum imi cere sa raspund la " exceptia prematuritatii cererii"

Va multumesc pentru rabdare, intelegere si ajutor.

Cum sa raspund?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 12:26, 17 Ianuarie 2014
Necunoscând adevărul, vă pot comunica doar următoarele luând ca adevărată postarea dvs. :

1) Exceptia prematuritătii se poate invoca de către instanta de judecată sau, de părtile aflate în respectivul conflict/proces si este o exceptie de fond.Dacă este întemeiată, poate duce la pierderea procesului de către reclamant si ar însemna că dvs. ati început o actiune în instantă înainte de a se fi născut acel drept, spre exemplu : chemarea în judecată a unei institutii înainte de finalizarea termenului obligatoriu de răspuns de 30 de zile de la depunere unei petitii.

În concluzie : dreptul reclamantului de a promova o actiune în judecată, era afectat/tinut pe loc/în loc de un termen sau de o conditie suspensivă.

2) Se mai obisnuieste încă, de a se invoca tot felul de oprelisti în scop de tergiversare : a) uneori, pt. atingerea altui scop/blocarea temporară cu scopul de a obtine anumite informatii, documente etc etc pe care, apoi, să le poată folosi în acea cauză ; b) alteori, pt. scopuri . . . în încercarea vicleană de a învălui strategic instanta si a obtine câstig de cauză.

3) Exceptia trebuie motivată si sustinută de cel care o invocă : profitati de acest aspect, studiati cu atentie motivarea/sustinerea/argumentarea părtii care a invocat-o si treceti la contraatac.O combateti cu argumente solide si dovezi, în final, solicitati instantei respingerea acelei exceptii pe motivul : netemeiniciei, nelegalitătii . . .

4) Dacă într-adevăr exceptia respectivă este temeinică, veti pierde actiunea.

Vă doresc o zi senină si succes total !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutor pentru a-mi gasi dreptatea farmec_ farmec_ In procesul de actiune comercial in pretentii, la fond reclamantul pierde pe motivul exceptiei de prematuritate introdusa actiunea. In recurs, la ... (vezi toată discuția)
Excepþii de procedurã delotilia delotilia Bună ziua. Trebuie să formulez excepţiile de procedură într-o întâmpinare intr-un proces în care societatea mea comercială figurează ca pârât ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala intr-un proces teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog sa ma lamureasca cineva:intr-un proces, x-reclamant cere anularea absoluta a unui contract de vc ,contract incheiat intre y si z (ambii parati ... (vezi toată discuția)