avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inchiriere camere in scop turistic documente si ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inchiriere camere in scop turistic documente si certificat de clasificare turistica

pentru act de inchiriere camere din locuinta in scop turistic este nevoie ca unitatea sa aiba certificat de clasificare emis de Min Turismului sau nu ? persoana fizica cu CNP propriu poate emite factura si chitanta pentru incasarea/decontarea sumelor incasate ? daca se inchiriaza pina la 5 camere se poate opta pentru impozitarea in sistemul real ?
Cel mai recent răspuns: ardeleanadina , utilizator 18:33, 1 Februarie 2014
Puteti consulta articolul de la adresa [ link extern ]
vreau un raspuns mai concret, daca optez pentru inchirerea in scop turistic a unui numar de 3 camere din locuinta proprie si optez pentru norma de venit fac d 220 + fisa capacitatii de cazare si voi achita un impozit prestabilit prin ceva norme,,, iar daca optez pentru sistem real de impozitare fac d220 dar nu mai fac fisa capacitatii de cazare si voi achita impozitul aferent la venitul net estimat care se va regulariza in fiecare an cu venitul net realizat efectiv? in care din cazuri sunt obligata sa infiintez un ii, pfa sau if, af pentru aceasta activitate ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile celor care realizeaza venituri din inchirierea locuintei personale in regim scop turistic ManuelaSerol ManuelaSerol Va rog sa ma sfatuiti, incerc sa inteleg care sunt obligatiile fiscale si cum se procedeaza in cazul in care doresc sa inchiriez locuinta personala in scop ... (vezi toată discuția)
Inchiriere de camere in scop turistic carmensss carmensss Va rog sa-mi explicati utmatoarea situatie: as vrea sa inchiriez 4 camere in locuinta personala, in scop turistic pe perioada verii. Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)
Inchiriere in regim hotelier amiriana amiriana As dori sa ma informez ce acte trebuie intocmite si care sunt obligatiile fiscale ale unei persoana fizice care doreste sa inchirieze un apartament proprietate ... (vezi toată discuția)