buna ziua,tatal meu a castigat pe fond un proces cu casa de pensii bucuresti pentru nevalorificarea grupei a 2 a de munca...si vreau sa intreb dupa ce primeste acasa redactarea hotararii am inteles ca,casa de pensii au termen 15 zile pentru recurs(aici vreau sa intreb odata daca 15 zile lucratoare)si dupa ce au trecut aceste 15 zile cum se procedeaza?ma duc la tribunal si veriic daca au facut recurs si daca nu ma gandesc ca trebuie sa iau o alta hartie cu o hotarare definitiva?si pe urma ce fac cu aceasta hartie ma duc la casa de pensii o depun si cat trebuie sa astept pentru ca in asect proces a obligat casa de pensii sa anuleze decizia de pensionare si sa emita alta decizie retroactiv incepand cu 2012 in care sa valorifice grupa a 2 a adica tatal meu o sa aiba de luat aproximativ 14000 ron si nu stiu cu aceti bani in cat timp se acorda si cum....
Multumesc anticipat
imi puteti explica subiectul procesului ? am facut contestetie la decizie de pensie pentru neluarea in calcul a cartii de munca uunde se specifica incadrarea in grupa 2 pentru perioada 1976-1991. ma astept ca rezultatul contestatiei sa fie negativ si urmeaza procesul . multumesc .
Potrivita Legii nr.263/2010, hotararile Comisiei Centrale de Contestatii pot fi atacate la instanta judecatoreasca competenta, in termen de 30 de zile de la comunicare.
Insa, in conformitate cu prevederile art. 19 alin. (3) din Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 1453/2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, funcţionarea şi structura Comisiei centrale de contestaţii din cadrul Casei Naţionale de Pensii Publice, hotărârile comisiei pot fi atacate, potrivit legii, la tribunalul în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul reclamantul, în termen de 30 de zile de la data comunicării.