avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lnregistrare minor doar pe numele mamei - tagada de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lnregistrare minor doar pe numele mamei - tagada de paternitate

In urma unei casatorii a rezultat un copil din afara casatoriei, copil ce a fost inregistrat ca avand tata prezumat pe sotul mamei de la acea data. Intre timp sotii au divortat iar Mama s-a recasatorit si vrea sa-l inregistreze pe minor, care are varsta de 4 ani jumatate, doar pe numele ei intrucat vrea sa-l ia in Italia dar nu poate fara acordul fostului sot. Fostul sot nu este tatal biologic si nu il intereseaza de copil, insa, nici nu vrea sa se prezinte la un notar sa-si dea acordul pentru ca mama sa poata lua minorul in Italia pentru ca nu-l intereseaza. Ce fel de actiune trebuie formulata pentru ca minorul sa fie inregistrat doar cu mama??? Precizez ca mama nu vrea ca actualul sot sa aiba vreo legatura legala cu minorul pentru ca in eventualitatea in care va divorta si de acesta sa nu intampine aceeasi problema.
Cel mai recent răspuns: niculaucarmen , utilizator 13:06, 20 Ianuarie 2014
Trebuie sa il actioneze in judecata pe fostul sot pt tagada de paternitate, e o problema cu termenul ca trebuia sa faca asta in timp de 3 ani de la nasterea copilului, cred ca poate introduce actiunea in numele copilului.

Si daca il actioneaza pe fostul sot pentru tagada de paternitate prin aceeasi actiune poate cere inregistrarea minorului doar pe numele ei??
In acelasi proces se rezolva si cu numele.
trebuie facuta inaintea introducerii actiunii procedura informarii privind medierea in astfel de actiuni??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil conceput cu alt barbat in timpul casatoriei si recunoscut de acesta. este legal Gabriel Cristian Gabriel Cristian buna ziua. va rog daca ma puteti lamuri la o speta. Am divortat de sotie in luna aprilie 2021. Ea fiind plecata in italia din anul 2015. A mai venit pe acasa ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii Elena Lidiana Elena Lidiana sun casatorita cu alt cineva dar de 2 ani sunt impreuna cu actualul meu prieten, acum sunt insarcinata si el vrea ca copilul sa poarte numele lui cum putem ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)