avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Furt acte
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Furt acte

Buna ziua,se pare ca tatal meu a picat intr-o posibila plasa,adica unii domni din anturajul serviciului lui l-au imbatat si din cate am inteles i-au furat niste bani,si e posibil sa ii fi si furat buletinul+actele de la masina(ei l-au condus pana acasa cu masina lui).Maine dimineata m-am gandit sa mergem la politie ca sa declaram ca si-a pierdut actele.Ce poate face,si mai important ce pot face respectivi cu buletinul si actele masinii ? Multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:34, 17 Ianuarie 2014
Foarte multe..#-o
Un exemplu: imprumut la camatari cu gaj masina!
Daca va folositi imaginatia in mod negativ, puteti gasi multe exemple nefericite.Presupun ca fiind vorba de domni- colegi de serviciu si nu de infractori necunoscuti, cred ca totul se va limita la "salvarea" actelor.Le-ati solicitat inapoierea?
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
nucu$, utilizator
si e posibil sa ii fi si furat buletinul+actele de la masina(ei l-au condus pana acasa cu masina lui)

Poate i le-au luat ca sa nu le piarda, as zice sa ii intrebati inainte de a incepe alergatura pentru refacerea lor. Poate stiti doar varianta tatalui dvs. care este posibil sa nu isi mai aduca bine aminte ce s-a intamplat.
Daca stimabilii colegi i-au furat actele tatalui dvs. ii dati pe ei la politie pentru furt, nu declarati actele pierdute atata timp cat aveti certitudinea ca sunt furate. Poate in urma cercetarilor vor inapoiaza actele si scapati mai usor de cheltuieli. Cu actele masinii ce sa faca atata timp cat masina este parcata in fata casei dvs. Actele sunt nule de drept in momentul in care solicitati si primiti alte acte de identitate, deci daca gireaza cu ele sau le folosesc in scopuri ilicite puteti face dovada ulterior cu sesizarea pe care o faceti in scris cu nr. de inregistrare la politie, cum ca dvs. nu va aflati in posesia lor deci nu aveati cum sa le folositi.Poate colegii au fost si ei afumati si au vrut sa faca o gluma, la lumina lucrurile poate ca se vor aseza altfel. Asa ca nu disperati, totul va fii bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce șanse am? Noni1977 Noni1977 In 2016 am luat împrumut de la cineva 7500lei si mi-a cerut ca si gaj sa facem act de vanzare-cumpărare pe masina mea si cartea de identitate a ... (vezi toată discuția)
Furt acte si carduri bancare Melly11 Melly11 Din pacate astazi dupa masa mi s-a furat din masina geanta cu toate actele, buletin, certificat casatorie, cateva carduri bancare si telefonul. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Alcoolic cu probleme psihice exploatat de un grup eugen_2 eugen_2 Tatal meu e alcoolic cu probleme psihice. Din cauza ca era violent am decis sa o iau pe mama la mine, iar el acum locuieste in apartamentul de 3 camere pe ... (vezi toată discuția)