avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietar

Buna seara, problema mea e urmatoarea:
parintii mei s-au casatorit in 1984, in 1986 m-am nascut eu, iar in 1988 parintii mei s-au despratit, fara insa a divorta legal nici pana in ziua de azi.
Apartamentul a fost primit de la stat de mama in 1988, urmand ca ea singura sa plateasca chiria statului (tata a semnat un document prin care nu se mai angaja sa pleteasca chiria, sustinand ca nu are nici o pretentie asupra apartamentului).
Dupa 90, mama a cumparat apartamentul singura si apoi l-a intabulat, pe numele ei.
Avand in vedere ca parintii mei nu sunt divortati legal, tatal meu are inca un copil nascut dupa 90, el are vreun drept de propietar (in cazul in care mama vrea vrea sa vanda apartamentul sau sa mi-l lase mie ca mostenire)?
Mentionez ca el nu a avut buletin in cu domiciliul pe apartamentul respectiv, nici in orasul unde locuiesc, a plecat in alt oras, nu am tinut aproape deloc legatura cu el, nu am nici o informatie despr el in momentul de fata.
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 19:59, 17 Ianuarie 2014
Dupa parerea mea, apartamentul este considerat bun comun. Deci raspunsul este ca ar putea avea anumite pretentii. Totusi, se poate lua in considerare si acel act semnat. Era bine daca era autentic. Valoarea acelui act din punct de vedere juridic, se poate aprecia in functie de momentul incheierii lui.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2014
LuchianSeb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept fiica asupra unei proprietati ramase in urma divortului buranatalia24 buranatalia24 Buna seara! Parintii mei s-au casatorit in anul 1986. Eu m-am nascut in anul 1989. Impreuna au cumparat un apartament in rate, in anul 1988 (asa cum se proceda ... (vezi toată discuția)
Apartament confiscat de comuniști în 1988 TitusB TitusB Mama mea a emigrat în 1988 din Romania în Canada, chemată de soțul ei, care fugise în Italia în 1986, și de acolo a plecat mai departe în Canada. În ... (vezi toată discuția)
Moștenire corectă? 2 bunici, x și y au o fiica w ... elenamarta elenamarta Moștenire corectă? 2 bunici, X și Y au o fiica W casatorita, cu 2 copii. A și B, care stă cu chirie, în 1984. Din anumite cauze, politice ala vremii ... (vezi toată discuția)