Mama mea a emigrat în 1988 din Romania în Canada, chemată de soțul ei, care fugise în Italia în 1986, și de acolo a plecat mai departe în Canada. În 1986, când tata a rămas în Italia, apartamentul cu 3 camere din București era proprietate personala complet plătit. In acel.apartament am rămas sa locuiesc impreuna cu mama.mea timp de 2 ani. Statul român a decis pt că tata a fugit din țară, ca jumatate din apartament revine lor, adică statului si cealalta rămânându ne noua sa locuim. Fiindca statul nu avea cum.sa vanda jumatatea de apartament confiscata, mama mea a platit chirie statului pe toata perioada cat am mai ramas in Romania, mai precis pana in 1988.
Plecarea mamei si a mea , s a facut in mod legal, cu ajutorul autorităților canadiene, unde tata fusese primit ca refugiat. Statul român la vremea aceea, a despagubit o pe mama cu o suma ridicolă de bani, reprezentând jumătate ei din apartament.
Ce se poate face la ora actuala să-și primească înapoi Mama apartamentul său banii care i s ar cuveni in mod legal pe apartament?
Din păcate trebuiau făcute demersuri in baza legii 10/2000 ,termenul limita fiind 2002 ,după 16 _17 ani de la acel termen de decădere nu se mai poate face nimic.
Nu. Apartamentul a fost confiscat de stat, ICRAL, în 1988 când a plecat Mama din tara și nu știu ce să intimplat cu el după 1988. Probabil că după 90 a fost vândut de stat la un al proprietar.
Vb de asta, cum as putea sa aflu cine este proprietarul apartamentului la ora actuala?
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:
Buna ziua,
Ce s-a intamplat cu apartamentul la ora actuala ?
Mai este in posesia mamei ?
Emigrare canada
andre0283
sunt divortata si am o fetita in varsta de doi ani si cinci luni,care mi-a fost incredintata prin hotarare judecatoresca imediat dupa nastere.as dori sa ... (vezi toată discuția)