avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament confiscat de comuniști în 1988
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament confiscat de comuniști în 1988

Mama mea a emigrat în 1988 din Romania în Canada, chemată de soțul ei, care fugise în Italia în 1986, și de acolo a plecat mai departe în Canada. În 1986, când tata a rămas în Italia, apartamentul cu 3 camere din București era proprietate personala complet plătit. In acel.apartament am rămas sa locuiesc impreuna cu mama.mea timp de 2 ani. Statul român a decis pt că tata a fugit din țară, ca jumatate din apartament revine lor, adică statului si cealalta rămânându ne noua sa locuim. Fiindca statul nu avea cum.sa vanda jumatatea de apartament confiscata, mama mea a platit chirie statului pe toata perioada cat am mai ramas in Romania, mai precis pana in 1988.

Plecarea mamei si a mea , s a facut in mod legal, cu ajutorul autorităților canadiene, unde tata fusese primit ca refugiat. Statul român la vremea aceea, a despagubit o pe mama cu o suma ridicolă de bani, reprezentând jumătate ei din apartament.

Ce se poate face la ora actuala să-și primească înapoi Mama apartamentul său banii care i s ar cuveni in mod legal pe apartament?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 22:05, 4 Februarie 2019
Buna ziua,
Ce s-a intamplat cu apartamentul la ora actuala ?
Mai este in posesia mamei ?
Din păcate trebuiau făcute demersuri in baza legii 10/2000 ,termenul limita fiind 2002 ,după 16 _17 ani de la acel termen de decădere nu se mai poate face nimic.
Nu. Apartamentul a fost confiscat de stat, ICRAL, în 1988 când a plecat Mama din tara și nu știu ce să intimplat cu el după 1988. Probabil că după 90 a fost vândut de stat la un al proprietar.

Vb de asta, cum as putea sa aflu cine este proprietarul apartamentului la ora actuala?

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Ce s-a intamplat cu apartamentul la ora actuala ?
Mai este in posesia mamei ?

In aceasta situatie este valabil raspunsul pe care l am dat în postarea anterioară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emigrare canada andre0283 andre0283 sunt divortata si am o fetita in varsta de doi ani si cinci luni,care mi-a fost incredintata prin hotarare judecatoresca imediat dupa nastere.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietar claudia_ana888 claudia_ana888 Buna seara, problema mea e urmatoarea: parintii mei s-au casatorit in 1984, in 1986 m-am nascut eu, iar in 1988 parintii mei s-au despratit, fara insa a ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman- canadian a nascut in romania, si de-aici numai probleme avatar899 avatar899 Am venit in Romania cu ideea sa fiu langa familia si prietenii de aici pentru nasterea acestui copil. Totul frumos pana vine vorba de actele pentru ... (vezi toată discuția)